dimecres, 25 de gener del 2012

Lluis Pasqual parla sobre el Lliure del Nens, i de política teatral - Teatralnet Notícies

Dins de l'entrevista a Lluís Pasqual, sobre la retallada de pressupostos al Teatre Lliure, de Teresa Bruna a Teatral.net, n'extrec un fragment on hi ha una referència a la programació dels més petits.

També a un tema cultural que em sembla interessant: la subvenció a l'artista o la subvenció a l'espectador? El Lluís Pasqual, després de la seva experiència a França, aposta per la segona opció. Totalment d'acord.




....
LA FILOSOFIA DE PASQUAL, HERETADA DE FRANÇA
Els anys que Pasqual va dirigir l'Odéon, Théâtre d'Europe, a París, se li va encomanar el profund sentiment republicà dels francesos, la relació entre govern-poble, tan diferent a la nostra. En relació a la cultura, ens l'explica així: Em vaig adonar que el govern paga l'accés a la cultura de l'espectador, no pas al creador perquè es gasti els diners. I jo ho crec així. Ara estem fent una Hedda Gabler a Gràcia que qualsevol que la vegi s'adonarà que es perden diners. I certament, com més dies la fem, tot i estant el teatre ple, més diners perdrem. Però jo no en dic perdre diners. Volia que el públic disfrutés de la Hedda en proximitat.

El mateix passa amb la nova secció El Lliure dels Nens. L'espectacle Buchettino, de Societas Raffaelo Sanzio, només admet uns cinquanta nens. I encara n'hi ha molts, perquè sempre ens diuen que un espectacle per a infants amb més de 40 persones no serveix per res. Un espectacle com aquest, a més del muntatge en si, requereix mestres, monitors, tècnics suplementaris al teatre, maquilladora, l'actriu... I venem les entrades a 6 euros. Doncs és perquè els diners van directament als nens, que és el que hauria de ser sempre, ja que no en tenim més.
...


Teatralnet Notícies: El Lliure es veu obligat a suspendre tres espectacles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada