dilluns, 23 de gener del 2012

Teatre familiar: "Gats" a Sant Feliu de Llobregat

'Gats' a Sant Feliu de Llobregat
Teatre familiar: Gats
Cia.Trepa
Diumenge, 29 de gener de 2012 12:00 h

Centre Parroquial
Pi i Margall, 2-6 
Sant Feliu de Llobregat

Preu: 6€; socis de la Xarxa 5,5€; socis del Centre Parroquial, 5€.
Organitza: La Xarxa d'Espectacles Infantils

Teatre familiar: Gats - Agenda - Fet a Sant Feliu

D’ Alícia Serrat I Macià G. Olivella

Música original de Ferran González
Repartiment: ( per ordre d’intervenció)
Menuda, ratolí dibuix animat : Mariona Campos
Sòcrates, gat dibuix animat: Marcel Clement
Botins: Marc Miramunt
Misha: Olga Fañanàs
Cristi: Esther Pérez-Ferrer
Gat nouvingut: Roc Olivé
Disseny vestuari: Jose Carrasco
Confecció: Them
Escenografia: Jove Teatre Regina
Coreografies: Esther Pérez
Disseny il·luminació I so: Francesc Campos
Il·lustració: Eduard Fortuny
Disseny gràfic: Mariona Campos
Direcció: Maria Agustina Solé i Riumalló
És una producció del Jove Teatre Regina
Amb el suport de l’I.C.I.C. ( Institut Català de les Indústries Culturals)

“GATS”
Síntesi Argumental
Una colla de gats amics es reuneixen per cantar-li a la lluna plena, però la seva cantada es veu interrompuda per un estrany: un gat negre que acaba d’arribar a la ciutat.
La primera reacció del grup és de rebuig, no perquè sigui negre, sinó perquè un gat negre porta mala sort, ho diuen els humans.
Mica en mica, tots els membres del grup es van apropant al nouvingut i fent-se amics d’ ell , excepte el Botins, el líder, que el refusa sense cap motiu aparent. Aquesta actitud posa en un compromís a la resta de companys, que es troben entre els dos, sense saber cap a quin cantó decantar-se.
El Botins utilitza la seva vella amistat per fer xantatge al grup i aconseguir que l’ajudin a posar al gat negre en ridícul per fer-lo marxar. Però després tots se senten malament.
La casualitat vol que el Botins sigui enxampat pels de la gossera i tancat en una gàbia. Els seus companys es disposen a rescatar-lo , inclòs el gat nou, que jugarà un paper important, malgrat ell mateix, en l’aventura de l’alliberament.
Un cop tots han tornat junts al seu lloc de reunió, torna a sorgir el problema del rebuig, però el Botins ha entès que no es pot rebutjar a ningú i que , encara que no arribin a ser amics, l’important és que no siguin enemics.
Finalment els gats miolen la seva cantada a la lluna com pertoca.

OBJECTIUS DE L’ESPECTACLE
“GATS” ens parla , d’una forma planera i entenedora, d’un fet que en la nostra societat actual es produeix més sovint del que seria desitjable : El “bullying” i, de passada, també del rebuig a allò que ens és nou i desconegut.
Ens il·lustra sobre com els nens es poden fer amics a través del joc, una eina que tots tenen a les mans, però també com el propi joc pot ser emprat de manera incorrecta per apartar a algú, per rebutjar-lo i fer-lo sentir desplaçat i fora de lloc.
Els gats protagonistes d’aquesta història són cinc caràcters diferents. Ens trobem amb la gata que vol destacar per sobre dels altres i no dubte en inventar-se algunes mentides per a què els altres creguin que és millor que ells. També hi ha la gata imaginativa, que busca emocions i aventures en tot el que fa, que viu un conte, el gat amb botes, com si fos propi i reivindica un paper actiu de les noies en el món dels contes clàssics. Hi ha el gat llest i saberut , que sempre parla des de l’experiència. Trobem la gata del carrer que busca una casa on viure i s’ha d’inventar les situacions i trobar tots els recursos per fer-se estimar. I , evidentment, hi ha el gat líder del grup, que veu perillar la seva posició amb l’arribada d’un nou membre que pot arribar a ser el seu rival. I tenim el gat acabat d’arribar al grup, ple d’entusiasme i d’ il·lusions , que es veu rebutjat i assetjat per aquells que haurien de fer-li costat.
Creiem que és una història molt actual i una manera senzilla d’explicar als nens que si bé és molt important fer amics, encara és més important no ser enemics, que podem conviure els uns amb els altres , malgrat siguem diferents si som capaços de respectar-nos mútuament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada