divendres, 20 de gener del 2012

La Xarxa Olesa celebrarà enguany el seu 25è aniversari

18 de Gener de 2012


 

(Font: Olesa Ràdio – 90.1FM) - Apunta't al podcast de la ràdio: www.olesaradio.tk - Prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta informació sense citar la font.


Enguany es celebren 25 anys de La Xarxa d'Espectacles Infantils i Juvenils. L'ànima de l'entitat a Olesa, Mingo Vallès, recorda com va ser el procés d'incorporació del nostre municipi a la Fundació i com durant tot aquest temps, l'únic objectiu ha estat apropar la cultura i les tradicions de casa nostra a través dels espectacles als infants i joves d'Olesa.

El responsable de Xarxa al municipi, Mingo Vallès, ha avançat que cap al mes de novembre està previst organitzar un acte per celebrar els 25 anys de Xarxa, amb l'objectiu que hi puguin assistir tots els voluntaris que durant aquest quart de segle han passat per l'entitat. Vallès ha recordat que els vuit primers anys funcionaven com Rialles i la resta ja com a La Xarxa d'Espectacles.

Vallès també ha explicat a Olesa Ràdio que el vincle i el compromís del Casal amb els infants va començar molt més enllà. Concretament fa uns 40 anys quan es va iniciar activitats infantils com el cinema. Dels inicis, poc a poc, es va evolucionar amb la intenció d'oferir una alternativa cultural de qualitat que va desembocar en la incorporació d'Olesa a Xarxa.

Mingo Vallès ens ha explicat com va ser possible que Olesa entrés a formar part de Rialles el 1987. L'olesà ha destacat que en un principi no va ser una tasca fàcil ja que s'havia posat en marxa en poblacions més importants demogràficament parlant. Finalment, l'adhesió del Casal a Xarxa va ser possible gràcies a mossèn Jordi Carreter que va posar en contacte Mingo Vallès amb la direcció de l'entitat.

El responsable de Xarxa recorda que els requisits per formar-hi part era comptar amb 12 voluntaris, un local on oferir els espectacles i un conveni amb l'Ajuntament en el qual es garantís un recolzament institucional i econòmic, concretament del 30% de les despeses. Mingo Vallès ha destacat que aquest tercer requisit, el de conveni de l'Ajuntament no es va aconseguir i de fet encara no es funciona a través d'un conveni sinó a partir de subvencions municipals.

Així doncs, el Casal va assumir el risc econòmic que suposava aquesta iniciativa i va començar amb Rialles el setembre de 1987 i amb un pressupost de 80.000 pessetes. Per Mingo Vallès, els ingredients més importants han estat il·lusió, empenta, treball i imaginació.

Després de 8 anys de Rialles, es va crear fa ara 17 anys la Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya. Olesa hi forma part i hi participa com a patrona de la fundació, on hi són presents totes les seccions locals d'arreu del territori.

Sobre el públic de Xarxa a Olesa, el Mingo Vallès ha destacat que és molt fidel. El responsable de Xarxa ha remarcat que està orgullós del que representa que durant 25 anys els nens i nenes d'Olesa hagin pogut gaudir d'espectacles de qualitat i professionals. Sobre com garantir l'èxit de la programació de cada temporada, en Mingo Vallès ha explicat que una de les premisses és veure tots els espectacles prèviament ja que un espectacle que no compleix amb les expectatives pot influenciar en el nivell de públic. Sobre els espectacles, Vallès també ha destacat que ara han evolucionat cap a propostes on puguin gaudir tota la família.

Mingo Vallès ha fet una valoració molt positiva del que han suposat aquests 25 anys de Xarxa, programant activitats infantils a Olesa. S'ha mostrat molt satisfet, sobretot per l'estimació i amistat que s'ha creat amb determinades companyies però sobretot per la resposta dels infants.

Mingo Vallès ha aprofitat per destacar els propers espectacles de La Xarxa. Aquest diumenge Marcel Gros, que ens presentarà Minuts, al Casal. Escoltem també quines són les propostes fins el mes d'abril i que, com sempre, són molt variades. Des de Xarxa, a part del foment de la cultura i la tradició a través dels espectacles, també es treballa perquè el públic juvenil, adolescent, acudeixi al teatre amb la posada en marxa de Butaka.

Ajuntament d´Olesa de Montserrat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada