dilluns, 30 de gener del 2012

L'ACTUARI: III Festival de música, animació i teatre al carrer de Cassà de la Selva

Publicat a http://www.selva.cat/

L’Actuari és un festival de cultura catalana, de rauxa, i de solidaritat. El projecte està promogut per Serveis Educatius i de Lleure El Castellet SLU, i s’integra dins del conjunt d'iniciatives “El Castellet” en el camp de l’educació en el lleure. El III festival de música, teatre, i animació al carrer de Cassà de la Selva porta enguany tres exponents de la música en català: Maria del Mar Bonet i Manel Camp, Els Amics de les Arts, i els Acousters. Totes elles propostes indiscutibles de cultura musical catalana, d’actualitat, i sobretot de qualitat.
Els Acousters acabaran de presentar el seu primer disc. Pel que fa a la Maria del Mar Bonet i Manel Camp, i Els Amics de Arts han escollit l’Actuari per a fer la presentació a les comarques gironines dels seus darrers treballs, la qual cosa suposa un orgull i un salt endavant considerable per aquesta tercera edició del festival.
L’Actuari s’estructura en dos: el Festival de música (Març), i el de Teatre i Animació al carrer (Juliol). A banda del gran cartell del festival de música, enguany podem gaudir també del concurs d’espectacles infantils solidari en el marc del festival de teatre i animació al carrer.
En definitiva l’Actuari posa a l’abast de tothom una sèrie de propostes per a totes les edats i que combinen cultura i solidaritat. Tot plegat és la clau de volta de l’ideari del Castellet, a partir del qual hem de conjugar diversos trets definitoris del nostre tant preuat patrimoni cultural
català amb la nostra essència de país i els nostres valors com a poble.

Programació del Festival de música aquí.

Concurs d’espectacles infantils
Dissabte 28 de Juliol del 2012 (plaça de La Coma).
El darrer cap de setmana de Juliol, en el marc del festival de teatre i animació al carrer, tindrà lloc la part solidària de l’Actuari amb el concurs d’espectacles infantils. Aquest concurs premiarà diversos espectacles preseleccionats prèviament sota unes bases determinades, i a la vegada servirà com a motor solidari que ha de permetre recollir donatius que es destinaran íntegrament a un projecte de construcció d’un orfenat al Nepal.

El concurs d’espectacles infantils té com a objectiu oferir un espai familiar a partir del qual tots els públics puguin entrar a un món màgic que tingui com a eix dinamitzador el teatre i les animacions infantils. Un punt de trobada on les arts escèniques siguin les protagonistes de diversos espectacles oberts a tothom, i a on no hi manquin els jocs i les activitats infantils.

Projecte solidari
El III Festival de música, teatre i animació al carrer de Cassà de la Selva serveix per fer difusió i recaptar donatius de Namaste Children’s House, un orfenat situat a Pokhara (Nepal) que està desenvolupant un projecte de construcció d’un nou orfenat a Ghachok (petit poble molt proper als Annapurnes -Himalaya-).
L’Actuari ha de permetre fer difusió d’aquesta iniciativa per tal que tots plegats puguem aportar el nostre gra de sorra per aquest projecte. Totes les donacions són importants.

Pel que fa a la recaptació de donacions, aquesta es realitza durant el concurs d’espectacles infantils del 28 de Juliol. La jornada solidària se situa en el marc dels espectacles infantils i de les diverses activitats preparades amb l’objectiu d’aconseguir; per una banda generar activitats engrescadores pels infants, de l’altra servir com a promoció del teatre i l’animació infantil, i sobretot ha de permetre canalitzar totes aquestes activitats perquè serveixin per sensibilitzar sobre aquest projecte i recaptar donatius per Namaste Children’s House i la construcció del nou orfenat.

Més informació a www.lactuari.com

Organitza: El Castellet

L'ACTUARI: III Festival de música, animació i teatre al carrer de Cassà de la Selva | Notícies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada