dimarts, 24 de gener del 2012

El Festival Grec de Barcelona, aposta pels espectacles per a infants i joves, alhora que redueix espais i pressupost

El Grec es concentrarà a Montjuïc i només programarà contemporanis

Redacció Actualitzat a les 17:30 h 23/01/2012 - Notícies 324
 
Ramon Simó, nou director del Festival.
L'edició del 2012 del Festival Grec de Barcelona concentrarà la majoria d'espectacles en diversos espais de Montjuïc i només programarà teatre d'autors del segle XX. El nou director del certamen, Ramon Simó, vol canviar el model del festival i potenciar els espectacles que ajudin a entendre la realitat "des del món actual" i no pas des dels clàssics, encara que siguin amb adaptacions modernes. El pròxim Grec també prescindirà el país convidat i, en canvi, inclourà una programació infantil i dos espectacles itinerants que es representaran cada setmana en un barri barceloní.
El Teatre Grec, el Mercat de les Flors, l'Institut del Teatre i el Teatre Lliure seran els principals escenaris de la pròxima edició del certamen, que també passarà pel Romea, el Poliorama, la Seca i la Beckett. En canvi, deixarà de banda els altres espais de la ciutat, inclòs el Teatre Nacional de Catalunya.

Pel que fa a la programació, s'hi podrà veure "La metamorfosi", de Franz Kafka, en una versió de la companyia islandesa Vestuport; "Bodi remix", de la companyia quebequesa de dansa Marie Chouinard, i "Walking next our shoes", de la sud-africana Robyn Orlin.

"El Grec ha de de ser un espai per intentar anar més enllà de Shakespeare, Txèkhov i Ibsen", ha afirmat el nou director del festival. L'espectacle inaugural, ha avançat Simó, serà "una sorpresa, molt diferent al que s'ha plantejat fins ara".

Pep Bou, Josep Maria Miró i el Piccolo Teatro di Milano són altres reclams d'un festival que per primera vegada atendrà el públic infantil i juvenil.

El pressupost del Grec s'ha reduït un 5% respecte a l'any passat i és de 3,6 milions d'euros.


El Grec es concentrarà a Montjuïc i només programarà contemporanis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada