dimarts, 24 de gener del 2012

Premià de Mar: reobre el teatre de l'Amistat

El Teatre de l'Amistat va ser als anys 80 i 90 lloc d'acollida freqüent de sessions escolars a Premià de Mar, com el Patronat ho era dels familiars del cap de setmana.
Una bona notícia, la seva recuperació.


Publicat a www.teatral.net

Premià de Mar disposa desde de dissabte dia 21 d'un nou espai destinat a la cultura: l'antic espai cultural l'Amistat, completament restaurat. El nou equipament, sota la direcció artística de Toni Martín, enceta la primera temporada un cop finalitzada la rehabilitació integral que l'ha transformat en un espai cultural polivalent.

La celebració de l'obertura durarà tot el cap de setmana: Divendres al vespre (20 h), es farà l'acte institucional d'inauguració del nou equipament, amb la presència de les autoritats, l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, el regidor de Cultura, Eloi Maristany, i el director artístic. Dissabte al matí de dissabte es farà una jornada de portes obertes perquè tots els premianencs el pugin visitar.

I comencen els actes culturals: durant el cap de setmana es veure els espectacles 30/40Livingstone, amb Sergi López i Jorge Picó, i The New Gospel X-perience

Aquests actes donaran el tret de sortida a la que serà la primera temporada del nou equipament cultural. L'edifici que hi havia inicialment es va enderrocar el març del 2009, amb excepció de la façana, que s'ha mantingut pel seu valor històric, cultural i patrimonial. En aquest sentit, destaca el contrast entre la façana modernista i l'estètica geomètrica del segle XXI de la resta de l'edifici.

El nou espai està dotat d'una sala polivalent amb un aforament per a un màxim de 350 persones, amb una grada retràctil i parquet resistent, pensada per poder acollir teatre, cinema, música, ball, o actes i espectacles diversos; una sala petita amb un aforament per a un màxim de 100 persones, destinada a conferències, lectures dramatitzades o espectacles de petit format; un bar-restaurant; un espai per a ús de l'entitat de l'Amistat; i un hotel d'entitats.

La reforma integral de l'Amistat ha estat impulsada i dirigida des de l'Ajuntament i era un tema pendent des de feia temps, perquè l'edifici ja no reunia les condicions necessàries ni de seguretat com a espai escènic. La història del centre arranca el 1892, amb la creació, per part d'una seixantena de premianencs, del Centre l'Amistat Obrera Mutualitat de Previsió Social. El nou espai que ara s'inaugura ha estat possible després que l'Ajuntament valorés molt positivament la possibilitat de recuperar aquest patrimoni arquitectònic de la societat civil premianenca per les grans possibilitats que oferia de construir, en un enclavament estratègic, un equipament destinat a la promoció cultural i la participació ciutadana, sense oblidar la importància del seu valor sentimental per a moltes generacions de premianencs.

El cost total de l'obra ha estat de més de 5milions d'€ que s'han finançat gràcies als ajuts estatals del FEIL (un 50%); el Ministerio de Cultura (30%); Fundació La Caixa (15%); i la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Premià de Mar (5% restant). Amb el nou espai que ara s'inaugura, Premià de Mar recupera un equipament cultural i social que gràcies a la reforma que s'hi ha fet permetrà oferir una programació cultural estable i de qualitat per a tots els públics.
Teatralnet Notícies: Premià de Mar disposarà d'un nou espai cultural: l'Amistat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada