dilluns, 30 de gener del 2012

Pep Bou es revela per la suspensió del seu espectacle al Lliure - Teatralnet Notícies

Publicat per Teresa Terrades (El 9 Nou) 27/01/2012

La suspensió a causa de la crisi del muntatge Bombollavà de Pep Bou que s'havia de presentar a principis de juliol al Teatre Lliure dins el Festival Grec de Barcelona, ha portat l'artista granollerí a alertar de la greu situació que viu la cultura al país i a plantejar-se a treballar fora de Catalunya. "Que la Generalitat pugui rebaixar pressupostos de cultura fins a un 20% vol dir que ens hem begut l'enteniment. Potser ha arribat el moment de fer un cop de força, perquè amb la cultura no s'hi juga", afirma Bou, mentre posa l'exemple d'altres països, com França, "on el pressupost de cultura pot ser fins a 50 vegades més gran que el d'Espanya. Allà la cultura passa per davant de tot".

L'artista de Granollers creu que s'ha arribat a una situació tan dolenta que hauria de portar la gent de la professió a fer alguna cosa. "El que passa és que tothom mira per ell mateix, i això fa que estiguem pervertint el mercat, amb catxets cada vegada més a la baixa per tal de poder treballar. I d'això s'aprofiten els programadors". Pep Bou diu que cada vegada hi ha més companyies sense actuacions i actors sense contracte que van tirant com poden.

"A la gent, però, se li han d'oferir espectacles, sempre amb un mínim d'exigència", diu. L'artista posa l'exemple de l'espectacle familiar Clinc!, que ja s'ha pogut veure a Barcelona i Cardedeu i que aviat es presentarà a Granollers. "És un espectacle amb cara i ull, que vam trigar un any per muntar-lo, però hi ha gent que en veure que és un espectacle familiar ja no li dóna el mateix valor i no vol pagar el catxet. Costa molt de tirar endavant".

Bou, però, continua creient que s'han d'oferir espectacles de qualitat. "No podem deixar que la situació política i econòmica ens deixi a la cuneta", afirma.

L'artista de Granollers s'ha plantejat més d'una vegada a anar a treballar fora del país. "Però sempre he dubtat, i he intentat instal•lar-me aquí", explica, mentre recorda l'intent fallit d'instal•lar-se a Roca Umbert de Granollers per fer els seus treballs de creació al voltant de les bombolles i d'altres disciplines.



Teatralnet Notícies: Pep Bou es revela per la suspensió del seu espectacle al Lliure

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada