divendres, 20 de gener del 2012

JOC AL NINOT - 16è Cicle de Titelles per als més menuts Lleida 2012

Un any més, torna a la ciutat de Lleida el cicle teatral “Joc al Ninot”. Un cicle adreçat als més menuts de la casa i de celebració anual. Cinc diumenges de titelles ens traslladaran a gaudir d’aquests espectacles de qualitat i ben diferents entre ells.

Aquest és l’únic cicle destinat al públic infantil que actualment hi ha a les Terres de Lleida, i que a més es realitza en ple hivern, època en què, malauradament, hi ha menys propostes culturals adreçades a aquesta franja d’edat.

·        Un cicle creat el 1995 i que des d’aleshores, es desplega a Lleida com a proposta lúdica i cultural, adreçada al públic infantil i familiar.
·        Un cicle que es proposa apropar als més menuts al teatre de titelles tot oferint-los espectacles de qualitat.
·        Un cicle que propicia poder gaudir i compartir una experiència cultural intergeneracional.
·        Cinc matinals de diumenges, al llarg de tres mesos, amb doble horari d’actuacions plenes d’històries, d’aventures i cançons on els titelles són sempre els protagonistes.

En aquest any 2012, que tot just comença, el Centre de Titelles de Lleida tanca la celebració dels seus 25 anys des de l’inici de les seves activitats. És per aquesta ocasió tan especial que s’inclourà, dins el programa de Joc al Ninot, un concert de Música Baixeta, del grup 2 Princeses Barbudes, una excepció musical dins aquest cicle de titelles, elaborada tan sols amb instruments de joguina.

El Centre de Titelles també hi serà amb la voluntat de fer arribar al públic lleidatà espectacles que normalment estan de gira, com són Gúllliver al País de Lil·liput i El Petit Elefant. Els espectacles del Centre de Titelles, malgrat ocupar un lloc destacat dins el panorama teatral familiar de Catalunya, en poques ocasions es poden veure a Lleida, i aquesta en serà una bona oportunitat.

L’acompanyarà una altra companyia lleidatana: Festuc Teatre, que amb 9 anys de sòlida trajectòria sobre els escenaris, presenta l’espectacle La princesa i el pèsol. També ho farà la companyia centenària Sebastià Vergés Titelles i el seu Pinotxo, el nen de fusta, premi Drac d’Or Ara Titelles en la passada Fira de Titelles de Lleida.

Organitza: El Centre de Titelles de Lleida i l’Associació d’Espectadors del Centre de Titelles de Lleida amb la col.laboració de l’ICIC, l’I.E.I. i el CaixaForum Lleida.

Espai, horaris i preus de les actuacions: A CaixaForum Lleida, situat a l’avinguda Blondel, 3. Totes les actuacions seran a les 11 h i a les 12.30 h. Excepte Música Baixeta, de la qual només hi haurà una sessió a les 12h.

Els preus de tots els espectacles són de 7€ a platea i 5€ a amfiteatre, i les entrades es poden adquirir a totes les oficines amb ServiCaixa o el mateix dia de les actuacions dues hores abans de començar l’espectacle.


Dies del Cicle, companyies i espectacles:

Us podeu descarregar fotografies dels espectacles al següent enllaç: www.megaupload.com/?d=4GPFA67T
Adjuntem també el fullet amb la informació.

22 de gener:
Sebastià Vergés - Titelles. Pinotxo, el nen de fusta
Amb cent anys de trajectòria, i amb la mateixa vitalitat del primer dia, els putxinel·lis de la històrica companyia recuperen i adapten la clàssica història d’en Pinotxo.


29 de gener:
Centre de Titelles de Lleida. Gúlliver al país de Lil·liput
En Gúlliver naufraga a l’illa de Lil·liput i esdevé tot un gegant al costat dels seus menuts habitats. Les diferències comporten problemes però també avantatges.


5 de febrer:
2 Princeses Barbudes. Música Baixeta
Interpretació personal de la música tradicional catalana fent servir instruments de joguina. Amb ritmes pop revisiten cançons de joc, de treball, de bressol, danses...

12 de febrer:
Festuc Teatre. La princesa i el pèsol
El príncep Arnau és obligat a enamorar-se de la noia que sigui capaç de notar la presència d’un pèsol amagat sota set matalassos.

11 de març:
Centre de Titelles de Lleida. El petit elefant
El petit elefant és molt tafaner, no para de fer preguntes; s’arriscarà a endinsar-se a la jungla i a viure una profitosa i alhora perillosa descoberta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada