divendres, 20 de gener del 2012

Informe 2011 del Teatre Cooperativa de Barberà del Vallès

L’any 2011 per al Teatre Municipal Cooperativa (TMC) de Barberà del Vallès ha estat un any de rècord. Amb 5 anys i 9 temporades des del seu inici, el TMC s’ha consolidat com un lloc d’oci i cultura per a la ciutadania. 

Durant l’any passat un total de 18.873 espectadors van apropar-se al teatre barberenc per veure algun dels muntatges teatrals, musicals, de dansa, infantils o altres activitats socials i cíviques.

En dues temporades (de gener a juliol, i d’octubre a gener de 2012) la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Barberà, amb el suport de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, ha contractat un total de 26 espectacles (15 de teatre, 7 de música, i 4 d’altres disciplines com dansa o circ), d’entre els quals es troben un total de 7 muntatges familiars.

El consistori barberenc ha fet una ferma aposta per adreçar el teatre i la cultura de la música i la dansa al públic infantil. No tan sols ho ha fet dedicant 7 espectacles de 2011 a les famílies (amb una assistència de 2.188 espectadors), si no que a més, a organitzat una nova edició del cicle escolar ‘Anem al teatre’. Es tracta d’un programa adreçat a l'alumnat d'educació infantil, primària i secundària que té per objectiu afavorir l'hàbit de l'assistència al teatre, educar la sensibilitat artística de l'alumnat, així com donar a conèixer els equipaments culturals de la ciutat.

D’espectacles escolars s’han programat un total de 4 muntatges diferents i que s’han realitzat un total de 10 sessions a les qual han assistit 1.818 nens i nenes de les escoles de Barberà.

Espectacles per a tots els gustos
Les propostes que durant tot el 2011 ha acollit el TMC i que han destacat per la seva gran qualitat, van des de l’obra Petits crims conjugals, dirigida per Xiscu Masó, traduïda per Sergi Belbel i interpretada per Ramon Madaula i Laura Conejero, fins l’espectacle de la clow de Pepa Plana, Penèlope.
Pel que fa a teatre familiar i infantil s’han programat obres conegudes com La rateta que escombrava l’escaleta o El llibre de la Selva, així com d’altres muntatges innovadors com L’impossibilista de Sergi Buka.

Temporada 2012
Aquest cap de setmana es posa en marxa la nova programació de l’any 2012 que finalitzarà el mes de juny. El consistori ha contractat un total de 14 espectacles de disciplines diferents. Teatre, música i muntatges infantils són l’aposta d’aquesta temporada. Tanmateix, es consoliden espectacles com la sarsuela o el Festival Internacional de Arte Ruso, que ja s’han programat diferents cops.

Ajuntament de Barberà del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada