dimarts, 31 de gener del 2012

L'Atlàntida de Vic oferirà 56 espectacles en sis mesos

Publicat a  www.osona.com
 
El cicle de Grans Concerts, La Oreja de Van Gogh i l'obra de teatre “Qui té por de Virgínia Wolf?”, grans atractius de la programació del proper semestre.

Presentació de la programació de l'Atlàntida, aquest migdia. D'esquerra a dreta: Ramon Ferrer, Joan López i Lluís Vila d'Abadal. Foto: Albert Alemany
El Teatre Atlàntida de Vic ha presentat aquest migdia la programació de la segona temporada, de febrer a juliol de 2012. En total, es podran veure 56 espectacles (9,3 per mes), de tots els formats i per a públics molt diversos. Joan López, regidor de Cultura, ha destacat la qualitat i la rigurositat de les propostes. L’equipament, en la seva primera temporada, ha tingut una mitjana d’ocupació de gairebé el 75%.

La temporada s’iniciarà el 5 de febrer amb “Operetta”, un espectacle còmic i operístic dirigit per Jordi Purtí. El darrer espectacle programat és el concert de l’Orquestra Simfònica Segle XXI, el 23 de juliol. Les entrades per a tots els muntatges es posaran a la venda al públic en general a partir del 23 de gener.

Sens dubte, el gran atractiu i l’aposta més “agosarada” d’aquest període, segons el cap de programació, Ramon Ferrer, seran els tres concerts que resten del cicle Grans Concerts 2011/2012 , Temporada Internacional de Música de Vic. El 26 de febrer l'Atlàntida acollirà el concert de Quartet Casals i el 18 de març Alexei Volodin portarà el seu piano a la sala Joaquim Maideu del teatre. El cicle es tancarà amb l'espectacle “Passió segons Sant Mateu” de Johann Sebastian Bach, interpretat pel cor i orquestra del Collegium Vocale Gent, dirigit per Philippe Herreweghe. Ferrer no ha dubtat en qualificar els tres concerts com alguns dels millors a nivell “europeu i mundial”.

En l’apartat musical, també destaquen alguns concerts de pop i rock. Joana Serrat, La Iaia, Sisa i Anna Roig i L'ombre de ton chien són algunes de les propostes per aquest primer semestre. El gran atractiu, però, serà el concert del grup La Oreja de Van Gogh, que portaran a l'escenari el seu nou disc “Cometas por el cielo” (11 de febrer). “És un grup d’ actualitat i amb una certa veterania que ens garanteix la qualitat”, ha remarcat Ferrer.

Lluís Vila d’Abadal, director de l’Atlàntida, ha apuntat que la programació tenia per objectiu ocupar totes les franges de públics possible. En aquest marc, destaca l’obra “Concha, Yo lo que quiero es bailar”, amb Concha Velasco i dirigida per Josep Maria Pou, i un espectacle de sarsuela.

Pel què fa al teatre, Ferrer ha recomanat l’obra “Qui té por de Virgína Woolf?”, amb una actuació “esplèndida” d’Emma Vilarasau i Pere Arquillué. Se’n faran dues representacions, el diumenge 25 de març. Altres propostes destacades són “30-40, Livingstone”, de Sergi López, i “Hedda Gabler” d'Henrik Ibsen, sota la direcció de David Selvas i protagonitzat per l'actriu Laia Marull. El teatre també oferirà un concert benèfic, que anirà a benefici de Càritas i a càrrec de l’Orfeó Català.

Aposta per Internet

Aquesta temporada s’ha abolit la venda d’entrades per telèfon, ja que suposava una despesa excessiva. En canvi, s’ha potenciat la venda per Internet (els bitllets tenien abans un recàrrec de 50 cèntims i ara tenen una bonificació per la mateixa quantitat). La venda a les guixetes funciona de la mateixa manera que fins ara.

La mesura forma part del pla de xoc per fer front a les retallades que vénen del sector públic. Pel que a l’Ajuntament de Vic, aquest 2012 aportarà 500.000 euros, 95.000 menys que l’any anterior. El patrocini d’empreses cobreix entre el 10 i el 15% del pressupost, segons ha assegurat Vila d’Abadal.


Programació (infantil)

- Operetta
05.02.12 · diumenge · 18hores · Sala 1 Ramon Montanyà
Cia. Cor de Teatre
Direcció:
Jordi Purtí 

Recomanat a partir d’11 anys – Tots els públics

Sinopsi:

Teatre còmic i delicadesa operística. Vint i sis cantants-actors capaços d’utilitzar el seu cos com a instrument i de sorprendre tots els espectadors.

Després de fer estada al Teatre Nacional de Catalunya, amb un èxit aclaparador, arriba a L’Atlàntida Cor de Tea­tre, un grup que trenca esquema i que porta la música a cappella més enllà dels seus límits. Operetta és un es­pectacle per a tots els públics que ofereix una impagable aproximació al món de l’òpera a través de l’humor. 

Si voleu veure un clip de l'espectacle, cliqueu aquí:
http://www.youtube.com/watch?v=kPxwg8bbkik


Preu: 24/20€ . En aquest espectacle no s’aplicaran els descomptes de l’AMPA
Durada:
90’

- Clinc!
19.02.12 · diumenge · 18hores · Sala 1 Ramon Montanyà

Cia. Pep Bou
Direcció:
Pep Bou
Intèrprets:
Isaías Antolín i Agustí Sanllehi

Recomanat a partir de 5 anys – Públic familiar

Sinopsi: Aigua, sabó, tubs, cercles i màquines  de vapor de fum

Clinc! és el nou muntatge creat i dirigit per Pep Bou. Fruit dels anys d’experimentació amb el llenguatge de les bombolles de sabó i altres estructures, neix aquest muntatge protagonitzat per dos dels talents emergents de la companyia Pep Bou, Isaías Antolín i Agustí Sanllehi.

Clinc! simbolitza el canvi d’actitud que tenen les persones quan deixen de veure la vida de forma pessimista; quan decideixen contemplar la bellesa del seu entorn i començar a cooperar en lloc de viure de forma aïllada.

Per veure el vídeo, cliqueu aquí:

http://www.youtube.com/watch?v=mIhGRzBVilQ&feature=player_embedded

Preu: 14/10€ (adults/nens). Preu únic platea i amfiteatre
Durada:
50’

Espectacle patrocinat per Volkswagen (Motor Vic)


- Desperta bruixeta04.03.12 · diumenge · 12hores · Sala 2 Joaquim Maideu
Cia. Clownx Teatre
Direcció:
Oriol Guinart
Intèrprets:
Victòria Szpunberg

Recomanat a partir de 3 anys – Públic familiar

Sinopsi:Una màgica història que parla... dels somnis

La bruixeta està sola al bosc. El cant del gall la desperta sobresaltada. No hi ha ni rastre de les altres… ja està? Això vol dir que ho ha aconseguit? Tot allò pel qual s’havia estat preparant, esforçant i dedicant, s’ha fet realitat? Però com ho sabrà, si s’ha quedat adormida? Vaja, el dia més important de la seva vida… I ara què? Ha passat o no ha passat? Un treball d’actor exhaustiu, un llenguatge fresc i proper.

Per veure el vídeo, cliqueu aquí:

http://www.clownxteatre.com/

Preu: 14/10€ (adults/nens)
Durada:
45’

- Pere i el llop de Sergei Prokofiev
18.03.12 · diumenge · 12hores · Sala 1 Ramon Montanyà
Cia. Per Poc
Direcció: Santi Arnal
Intèrprets:
Anna Fernández i Santi Arnal


Recomanat a partir de 3 anys – Públic familiar


Sinopsi:Un clàssic amb titelles

En el conte simfònic de Sergei Prokofiev, cada personatge està interpretat per un instrument i una melodia característica. Prokofiev volia ensenyar als nens a diferenciar els instruments musicals de l’orquestra: la corda representa Pere, el protagonista; la flauta és l’ocell; el fagot és l’avi; el clarinet és el gat; l’oboè és l’ànec; la trompa és el llop, i els instruments de percussió són els caçadors. Un espectacle de marionetes de fil amb personatges dissenyats per la il·lustradora Roser Capdevila.

Per a més informació, cliqueu aquí:

http://www.perpoc.com/espectaculo_pedro.html

Preu:
14/10€ (adults/nens)
Durada: 60’
- Rockservatori
09.04.12 · dilluns · 18hores · Sala 1 Ramon Montanyà
Espectacle de creació: Una mirada a la història del rock
Direcció: Quim Abramo i Joan Gudaiol (Gudi)
Intèrprets:
Professors de l'Escola i del Conservatori de Música de Vic

Recomanat a partir d’11 anys – Tots els públics

Sinopsi:
Cançons que han fet història

Un espectacle didàctic, que vol explicar els diferents estils musicals que han sorgit durant la història del segle XX a partir de l’aparició del rock-and-roll als anys 50. Una colla de professors, armats amb instruments musicals i ajudats per unes projeccions de vídeo il·lustratives, intentaran explicar l’evolució que ha sofert aquesta música popular anomenada rock, tot explicant les característiques de cada estil i posant com a exemples una colla de cançons representatives de la història, que interpretaran en directe els mateixos professors.

Pep Solà, bateria. Guillem Costa, baix elèctric i veu.
Marc Vernis, piano, teclats i veu. Quim Abramo, guitarra elèctrica i veu. Gudi, veu i guitarra elèctrica

Preu: 14/10€ (tarifa única a platea i amfiteatre)
Durada: 50’

Espectacle patrocinat per Volkswagen (Motor Vic)

- Sona Bach
15.04.12 · diumenge · 10.30hores · Sala 2 Joaquim Maideu
Espectacle de creació:
L'Auditori
Direcció:
Llibert Fortuny
Intèrprets:
Marina Albero, Llibert Fortuny, David Gómez, Xavi Lozano i Gary Willis

Recomanat a partir d'1 any - Públic familiar

Sinopsi:
Un concert amb música fresca divertida i alegre

Cinc intrèpids músics ens presenten un seguit de peces de Bach arranjades especialment per a aquesta ocasió. Una oportunitat increïble perquè, a partir d’una proposta que integra l’ús de les noves tecnologies i la música interpretada en directe, els infants puguin gaudir de l’essència creadora d’un dels compositors més universals de la nostra història. Un concert dissenyat per sentir i experimentar la sensació màgica de viure embolcallats pel so i els seus intèrprets.

Preu:
14/10€ (adults/nens)
Durada: 50 '

Espectacle patrocinat per Volkswagen (Motor Vic)


Visualitzar tota la programació


L'Atlàntida 
C/ Francesc Maria Masferrer, 4
08500 Vic
93 702 72 57

Osona.com: L'Atlàntida oferirà 56 espectacles en sis mesos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada