dijous, 26 de gener del 2012

El Festival de Màgia Sant Joan Bosco de Sabadell trencarà els tòpics de la disciplina aquest cap de setmana

Publicat a http://www.radiosabadell.fm

El certamen arriba a la quarta edició amb l’objectiu de mostrar una altre vessant de la màgia. Serà a través d’actuacions al Teatre Salesià




Karen Madrid

cartell de la passada edició
El Festival de Màgia Sant Joan Bosco de Sabadell arriba, aquest cap de setmana, a la seva quarta edició amb una gran varietat de propostes relacionades amb l’il·lusionisme. L’objectiu, però, és anar un pas més enllà de la màgia clàssica i mostrar totes les seves possibilitats. El director artístic del certamen, Magic Sergio, assegura que aquest any s’han convidat mags “molt diferents a les edicions anteriors, ja que mesclen la màgia amb els malabars, la música, la dansa i, fins i tot, les ombres xineses”. En aquest sentit, assegura que la intenció és “demostrar a la ciutadania que la màgia té un ampli ventall de possibilitats més enllà del típic mag que fa trucs, com el Màgic Andreu o el Mag Lari”. Amb tot, el festival, per sobre de tot, “trencarà tòpics i estereotips”.

Una mostra d’aquesta pluralitat de disciplines es podrà veure a la Gala Internacional de Màgia, que tindrà lloc dissabte (18h i 22h) al Teatre Salesià. Damunt l’escenari hi pujarà el gironí Karlus, que opta per la màgia còmica, la parella artística madrileñilla Magic Taps, que combina la màgia amb els balls de saló, el belga Sebastián Dethise, especialitzat en la mescla màgia-malabars i el català reconegut internacionalment Sergi Buka, amb un espectacle d’ombres xineses. El jove Mag Marin completarà la gala, que estarà presentada per Mag Gerard, director artístic del Festival de Màgia de Tarragona.

Al marge d’aquesta gala, el certamen també oferirà, divendres (17:30h) un concurs de màgia infantil i juvenil, pensat per descubrir nous talents. El guanyador podrà donar-se a conèixer durant la Gala de Màgia de l’any que ve, compartint escenari amb els mags més reconeguts del país. Tancaran el Festival Internacional de Màgia Joan Bosco de Sabadell els tallers de màgia per nens i joves, programat per diumenge (11h).

El Festival Internacional de Màgia Joan Bosco també és solidari
Gran part dels diners que es recaptin durant el Festival Internacional de Màgia Joan Bosco s’atorgaran a l’ONG Vols per contribuir al projecte de construcció d’un equipament a Guinea Conakry. Màgic Sergio recorda que “ningú subvenciona el certamen, de manera que hem de fer front a les despeses, bastant importants, que comporta organitzar-lo”. Això implica que només es podria fer l’aportació solidària si es recaptés el suficient per cobrir les despeses, per la qual cosa “és molt important que es pugui penjar el cartell de complet”. De moment, la venda d’entrades anticipada “va pitjor que l’any passat, provablement a causa de la crisi”.

El Festival de Màgia Sant Joan Bosco de Sabadell trencarà els tòpics de la disciplina aquest cap de setmana / Notícies / Inici - Radio Sabadell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada