dimecres, 16 de maig del 2012

Ferran Baile: La temporada s'acaba, ressons de la Mostra, d'un violinista i de la Fira de Titelles

Com ja ha esclatat finalment la primavera, el bon temps, tots els teatres se'n ressenten, especialment en les matinals. Alguns ja han tancat temporada, cas del TNC, que ja ho va fer abans de setmana santa, la nova sala La Seca-Espai Brossa i el Palau de la Música. Aquest mes tancaran temporada gairebé tots.

'La asombrosa historia de Mister Snow', d'Antonio Díaz, va tornar a triomfar en aquest cas en la Mostra d'Igualada, premi al millor espectacletriat per públic. Però no sé per quines raons l'èxit indiscutible d'aquest espectacle, per allà on va, no acaba de traduir-se, en la mateixa proporció, en actuacions. Hauré d'indagar.

Hi ha altres espectacles a comentar de la Mostra, com el concert- concert dels Samfaina de Colors, cinc músics en escena-audiovisuals, que comentaré en el pròxim lliurament...

De la cartellera d'aquest mes cap destacar El violinista en la teulada, amb 40 actors en escena, ballant i cantant. Amb bon criteri, Lluis i Gisela Joanet, obren el mes de maig, final de temporada, les matinals familiars de Viu el Teatre-Viu el Teatre, en el cèntric teatre Poliorama (aquesta en les Rambles), a una companyia no professional, el cridat teatre aficionat, però que treballa amb rigor professional i que al no estar supeditada a la taquilla pot oferir espectacles tan espectaculars com aquest. En aquest cas és la veterana i històrica companyia del Cercle-Cercle Catòlic de Gràcia, entitat centenària en el barri més carismàtic de la ciutat.

Mes de festes i fires, la Fira de Teatre de Titelles de Lleida va celebrar una nova edició amb Mirall Negre i el seu simpàtic espermatozoide, Joan Baixas i la seva música pintada, la Companyia Pep Bou fent Clinc!, Teatre Silfo i el seu principito, Roberto White i les seves criatures, Ymedioteatro i la seva Sie7i, el punt circense dels Galindos i el Gullíver del Centri de Titelles celebrant la fi d'aquest any del seu 25 aniversari. Atenció especial al grup francès La Pendue i el seu Poli Degaine.





Ferran Baile...
ferranbaile@gmail.com 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada