dimecres, 16 de maig del 2012

GÚLLIVER AL PAÍS DE LIL·LIPUT, REPRESENTAT PER A MÉS DE 1.800 ESCOLARS LLEIDATANS


-        27 escoles podrà gaudir d’aquest espectacle. Es duran a terme 16 sessions escolars. Demà, dijous 17 de maig, comença la campanya escolar


Gúlliver al país de Lil·liput és, enguany, l’espectacle encarregat de fer arribar els titelles als escolars lleidatans, en el marc de la 27a campanya escolar del Centre de Titelles de Lleida, amb un total de 16 sessions i la presència de més de 1.800 espectadors. L’espectacle es representarà per a 27 escoles, al CaixaForum Lleida, des de demà 17 de maig i fins la primera setmana de juny, en sessions a les 9.30 h i a les 11 h.

Aquest espectacle explica la història d’en Gúlliver que, infant encara, somnia en fer-se a la mar i esdevenir capità de goleta. En créixer, podrà viure la seva primera aventura que el durà a naufragar i caure presoner dels pobladors de Lil·liput. En aquell món, Gúlliver és un gegant i els lil•liputencs estan ben esporuguits. Ell, però, se’n guanya la confiança i l’amistat fins el punt l’esdevenir l’heroi del poble. Ell és qui, d’un cop per sempre, foragita les disputes i les guerres entre Lil·liput i Belfuscú i propicia l’esperit de concòrdia i de cooperació d’ambdós pobles. Els titelles, les ombres i les cançons són els principals elements d’aquesta narrativa dramàtica adreçada als més menuts.

Aquest muntatge de mitjà format, dirigit per Joan-Andreu Vallvé, es va estrenar l’any 1996 i ha viatjat a països tan diversos com Turquia, França, Taiwan o Itàlia; i s’ha reprès amb motiu dels 25 anys del Centre de Titelles.

Algunes de les escoles que assistiran a l’espectacle veuran també l’exposició Hansel i Gretel. El procés creatiu i el muntatge, una mostra dels elements escènics i dels projectes de treball d’aquesta òpera amb titelles estrenada l’any 2003, en coproducció amb el Gran Teatre del Liceu i el Teatre Nacional de Catalunya. L’exposició està oberta al públic de manera gratuïta a la Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, fins el dia 3 de juny.


El Centre de Titelles de Lleida fou creat l’any 1986 sota la direcció de Joan-Andreu Vallvé i Julieta Agustí, el seu objectiu és promoure i divulgar l’art dels titelles com a centre dramàtic, pedagògic i de documentació. En el seu centre estable promou regularment una programació específicament dedicada al món escolar i també per al públic en general, a més d’organitzar la Fira de Titelles de Lleida, que l’any vinent arribarà a la seva 24a edició.
Ens pots trobar a Facebook (Centre de Titelles), a Twitter (@titelleslleida) o a les nostres pàgines web (www.titelleslleida.com i www.firatitelles.com).


Centre de Titelles de Lleida
Pl. l'Hort de Sta. Teresa, 1
Tel 973 27 02 49
Fax 973 26 45 15
espectadors@titelleslleida.com
www.firatitelles.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada