dijous, 24 de maig del 2012

Joves: «Deslimita’m!» V Trobada de Teatre Social per a Joves a Arteria Paral·lel | SGAE



Una iniciativa per descobrir el poder transformador del teatre

La Fundació La Roda i l’associació Impacta T intervencions teatrals, amb la col·laboració de la Societat General d’Autors i Editors i la Fundació Autor, presenten la V Trobada de Teatre Social per a Joves «Deslimita’m», que tindrà lloc el dissabte 2 de juny, de 10.00 a 14.30 hores, al teatre Arteria Paral·lel de Barcelona (av. Paral·lel, 62). L’entrada és lliure.

«Deslimita’m» és una trobada oberta a totes les persones que vulguin descobrir el poder transformador i no violent del teatre, el qual s’utilitza com a mirall de la realitat i com a mitjà per a la reflexió i la transformació socials.
Aquesta és la cinquena edició de la mostra, que reunirà al voltant de 90 joves participants, d’entre 12 i 18 anys, de Barcelona i d’altres localitats de la província com ara Santa Coloma de Gramenet, Abrera, Badia i Sant Adrià del Besòs. En la posada escènica, cada grup presentarà una peça de teatre de 15 minuts que ha preparat durant el curs lectiu en el marc del projecte «Actuem! Teatre Social per a Joves». Després de la representació, els espectadors estan convidats a participar en un petit fòrum on podran dialogar obertament amb els protagonistes de cada obra.
Totes les temàtiques de les peces giren al voltant dels conflictes i les situacions socials que afecten i preocupen, en el dia a dia, aquests joves, i que han creat mitjançant les tècniques del teatre social i del teatre de l’oprimit. Desenvolupar la consciència crítica suposa aprendre a posar límits, a posar-se’ls, i a descobrir quan i com saltar-se’ls.

«Actuem! Teatre Social per a Joves» és una iniciativa de la Fundació La Roda i de l’associació Impacta T iniciada l’any 2006. La formació es basa en tallers de teatre com a eina d’intervenció i transformació socials durant tot un curs escolar a fi que els joves reflexionin sobre els seus conflictes i inquietuds.
Aquest curs 2011-2012 el projecte «Actuem!» ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, diversos ajuntaments locals, la Fundació Barça i l’Obra Social de “la Caixa”.

Fundació Autor
Va néixer fa més d’una dècada, el 1997, amb l’objectiu de donar suport als nous creadors i de promoure’n les creacions artístiques. Les seves àrees d’actuació se centren en el camp de les arts escèniques, la música i l’audiovisual, i du a terme una important tasca en el camp formatiu, investigador, de cooperació i assistencial a través de la Mutualitat per a Autors i Editors i la pòlissa d’assegurances (Segurarte). La Fundació Autor es va constituir com a l’expressió del compromís i de la responsabilitat social corporativa de la Societat General d’Autors i Editors.

Fundació La Roda
La Fundació La Roda va néixer l’any 2003. És hereva de l’associació La Roda, creada l’any 1977, i un dels circuits d’espectacles familiars i d’educació en el lleure més importants de Catalunya. Ofereix programacions estables d’espectacles per a tots els públics i tallers per a educadors, joves i infants. Du a terme projecte culturals, educatius i de sensibilització amb els objectius de millorar el lleure infantil i juvenil i educar en valors, lluitar contra l’exclusió social, ser una eina de dinamització i de participació cultural, i estendre el lleure en català.

La Fundació La Roda està formada per unes 100 entitats culturals, juvenils i infantils de tot Catalunya. Aquestes entitats treballen en prop de 40 poblacions catalanes, en barris i poblacions amb mancances de tot tipus, econòmiques, socials i culturals.

Més informació a:
Fundació La Roda. Carrer Sèquia, 9-11 – 08003 Barcelona
Tel.: 93 414 72 01
A/e: acorbella@fundaciolaroda.cat
Web / Facebook

Impacta T intervencions teatrals, abans Impacta Teatre, manté el seu compromís de treballar amb el teatre com a eina de reflexió i intervenció social des de fa 11 anys. Anna Caubet, directora, actriu i pionera del teatre social a l’Estat espanyol, fundadora de la primera escola de teatre social a Barcelona, i Silvia de Toro, actriu i professora experta en teatre d’intervenció social, segueixen conduint diferents projectes socioteatrals d’intervenció amb aquesta nova formació. Més de 250 sessions de teatre fòrum en els últims 5 anys avalen la seva experiència en aquest camp. També treballen directament tant amb diversos col·lectius amb risc d’exclusió social com en prevenció. Creadores del projecte «Actuem», conjuntament amb la Fundació La Roda, donen suport a joves i adolescents a diverses poblacions de la província de Barcelona mitjançant tallers de teatre social. Les seves sessions de teatre fòrum es troben al catàleg de la Diputació de Barcelona des de fa 5 anys i també al de Tarragona i al catàleg Escènics de Girona.

Més informació a:
A/e: impactat@gmail.com

Per a més informació:
Fundació La Roda
acorbella@fundaciolaroda.cat
Tel. 93 414 72 01

Departament de Comunicació del Grup SGAE a Catalunya
fsitjes@sgae.es – barmengou@sgae.es
Tel. 93 268 90 00

Arteria Paral·lel
Avda. Paral.lel 62
08001 Barcelona


Publicat a http://www.sgae.cat

«Deslimita’m!» V Trobada de Teatre Social per a Joves a Arteria Paral·lel | SGAE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada