dimarts, 15 de maig del 2012

'La asombrosa historia de Mr. Snow' d'Antonio Díaz Cascajosa guanya el Premi Fundació CatalunyaCaixa al millor espectacle de La Mostra d’Igualada 2012

per La Mostra - fira de teatre infantil i juvenil el dilluns, 14 / maig / 2012 a les 13:56 ·
  • El guardó, dotat amb 2.000 euros, s’atorga per votació popular i ha estat per a l’espectacle La asombrosa historia de Mr. Snow
  • El lliurament del premi es farà dimecres dia 23, a les 12.00 hores, a l’Ajuntament d’Igualada

L’espectacle de màgia La asombrosa historia de Mr. Snow de la Cia. Antonio Díaz Cascajosa és, amb una puntuació de 9,40, el més ben valorat pel públic de la 23a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil, que va tenir lloc a la capital de l’Anoia entre el 19 i el 22 d’abril. El Premi al millor espectacle de La Mostra d’Igualada és possible gràcies a la Fundació CatalunyaCaixa, col·laboradora de la fira.

El guardó està dotat amb 2.000 euros i suposa un important reconeixement a la companyia que el rep, ja que són els mateixos espectadors els qui decideixen el veredicte. El vot (quantificat de l’1 al 10) s’ha emès a través d’unes butlletes situades a la sortida dels diferents espais d’actuació i als punts d’informació de La Mostra amb les urnes corresponents. El públic podia escollir entre els 50 espectacles de la programació oficial d’aquesta edició.

La puntuació s’obté després de calcular la mitjana aritmètica per tal de garantir la igualtat de condicions entre les companyies que actuen en espais de més i menys aforament.

La segona posició, després de La asombrosa historia de Mr. Snow, i amb una puntuació de 9,24, ha estat per a La Perla 29 i el seu espectacle teatral Tot assajant Cyrano, o el dia que l’actriu arribà massa aviat, protagonitzat per Rosa Gàmiz i dirigit per Oriol Broggi, mentre que el tercer lloc i amb 9,20 punts, l’ocupa la música de la proposta Sona Bach de l’Auditori amb arranjaments musicals de Llibert Fortuny.

La asombrosa historia de Mr. Snow és un mockumentary que narra la història del que diuen va ser l’il·lusionista més gran de tots els temps, i que torna als escenaris amb més de 100 anys. Un viatge de riures i sorpreses on l’il·lusionisme, en totes les seves expressions, serveix de pretext per a contar una commovedora faula plena d’imaginació, nostàlgia i fantasia. Un univers on és possible que cent il·lusions succeeixin en el temps que dura una cançó, que la neu inundi un espai tancat, i que un peix endevini el pensament d’un espectador. Una proposta de màgia que té com a protagonista Antonio Díaz Cascajosa dirigit per Eva Maestro.

Lliurament del premi
El lliurament del Premi Fundació CatalunyaCaixa al millor espectacle de La Mostra d’Igualada 2012 es farà el dimecres 23 de maig, a les 12.00 hores, al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada. L’acte
comptarà amb l’assistència del Primer Tinent d’Alcalde d’Entorn i Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, Josep Miserachs; la Directora de Cultura de la Fundació CatalunyaCaixa, Marga Viza; els membres de la companyia Antonio Díaz Cascajosa i el gerent de La Mostra d’Igualada, Òscar Balcells.

Aquesta és la sisena edició que la Fundació atorga el guardó. Els espectacles premiats anteriorment han estat:  l’espectacle de teatre Les Trifulgues dels Germans Garapinyada de Teatre Mòbil (2011), el muntatge de circ Merci Bien de Mumusic Circus (2010), la proposta de titelles i musical En Joan sense por d’Egos Petits (2009), l’espectacle de clown Inventari de Marcel Gros (2008) i el muntatge de màgia Secrets de Mag Lari (2007).

La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil
La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics del territori de parla catalana. Està concebuda com un mercat d’espectacles al servei de companyies i programadors, esdevenint un punt de trobada del sector, una plataforma de difusió i una gran festa de les arts escèniques per al públic familiar. La Mostra d’Igualada està organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals, i l’Ajuntament d’Igualada, i compta amb la col·laboració de la Fundació CatalunyaCaixa.

Antonio Díaz Cascajosa


(3) Antonio Díaz Cascajosa guanya el Premi Fundació CatalunyaCaixa al millor espectacle de La Mostra d’Igualada 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada