dilluns, 14 de maig del 2012

El proper dimecres arrenca una nova edició de la Mostra de Teatre Escolar a Sabadell


El proper dimecres, 16 de maig, arrenca la XXIX edició de la Mostra de Teatre Escolar. En aquesta ocasió, l'obra que obrirà el cicle serà Luiggi amb Company, que alumnes de l'Escola Pau Casals interpretaran a Lasala Miguel Hernández. Aquesta edició de la Mostra compta amb 21 representacions corresponents a 15 centres educatius de Sabadell i un de Perpinyà: escola Cifuentes, Can Deu, Floresta, Font Rosella, Pau Casals, Nostra Llar, Immaculada, Sant Francesc, Sagrada Família i els instituts Joan Oliver, Jonqueres, Escola Industrial, Agustí Serra, Arraona, Les Termes i Lycée François Arago de Perpinyà.

Els escenaris on els alumnes dels centres participants representaran les obres, que alhora tindran també estudiants de la ciutat com a espectadors, seran La Sala Miguel Hernández, el centre cívic de Sant Oleguer i la sala d'actes del col·legi Sagrada Família. En total aquest curs actuaran 317 alumnes de diferents edats de primària i secundària.

Els objectius de la Mostra de Teatre Escolar són fomentar el teatre com a eina i instrument didàctic per a la millora de l'expressió oral i corporal, entendre i viure el teatre com una manifestació cultural i educativa col·lectiva i fomentar actituds de respecte com a espectadors vers el treball dels companys i companyes.

Les obres van adreçades a tots els nivells educatius, des d'Educació infantil com El drac que no sabia jugar, La bella dorment o La venjança dels germans petits; fins a ESO i batxillerat com Grease, Somnis o Contes d'ara i de sempre dels alumnes del Lycée François Arago de Perpinyà.

Intercanvi

La representació del alumnes de Perpinyà es farà en el marc d'un intercanvi teatral i lingüístic amb l'Escola La Immaculada i l'Institut Les Termes. Així, aquest mes de maig i en el marc de la 2a Mostra Teatralera dels Països Catalans, celebrada a Perpinyà, alumnes de l'Escola La Immaculada, i dels instituts Les Termes i Pau Vila han viatjat a la ciutat francesa per representar Grease, el musical i, alhora, per participar en un intercanvi lingüístic.

Posteriorment els alumnes de Seconde (4t d'ESO) dels Lycées François Arago i Jean Lurçat de Perpinyà romandran quatre dies a Sabadell per participar a la XXIX edició de la Mostra de Teatre Escolar i practicar la llengua catalana, que, des de fa alguns anys, estudien.

La llista completa de les representacions de la Mostra de Teatre Escolar es pot consultar a http://www.sabadell.cat/CiutatEscola/p/ciutatescola_cat.asp

El proper dimecres arrenca una nova edició de la Mostra de Teatre Escolar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada