dimecres, 30 de maig del 2012

El grup Caliu presenta el seu primer treball al Centre Cultural Unnim de Terrassa

El  grup  novell  del  Maresme  presentarà  el  seu  primer  disc  “Tot  és començar”, el dissabte 2 de juny a les 21 hores

El  Centre  Cultural  Unnim  acollirà  el  proper  dissabte  2  de  juny  el  concert  de  presentació del primer disc del grup Caliu, anomenat “Tot és començar”, darrer  concert de la temporada de Directes del espai cultural egarenc.

El grup Caliu, inicialment format per la veu de David  Lago i la guitarra i cors  d’Eloi Gallés, va començar a oferir concerts acústics per diferents indrets del  Maresme, gràcies als quals es van anar incorporant nous components al grup:  Àlex  Mas  (guitarra  acústica/elèctrica  i  harmònica),  Adrià  Coll  (baix),  Marçal  Tallada (bateria), Mireia Lorente (cors). 

Les ganes constants d’evolucionar i les inquietuds de tots els seus membres  fan del grup Caliu una banda moderna, però que alhora manté el llegat musical  de tots els temps rescatant els sons oblidats i recreant-ne de nous amb gran  dedicació. 

Considerats com a hereus de la Nova Cançó, les cançons de Caliu es poden  qualificar com a cançons de protesta on l’estima a la llengua i cultura catalanes  hi  juga  un  paper  principal.  El  seu  estil  es  defineix  a  cavall  entre  les  cançons  d’autor i el pop-rock amb el qual busquen manifestar el seu sentiment i estima  vers Catalunya.

Caliu destaca per la seva flexibilitat ja que és capaç d’adoptar diferents formats  en funció dels requeriments del moment: format trio (veu, guitarres, harmònica),  format  banda  acústica  (veu,  guitarres,  harmònica,  baix,  melòdica,  bateria  acústica)  i  format  banda  (veu,  segones  veus,  guitarres,  harmònica  baix,  melòdica, bateria, guitarra elèctrica). 

Més  enllà  de  participar  en  actes  pròpiament  musicals,  la  formació  també  participa  en  actes  rellevants  de  l’agenda  pública  de  la  cultura  catalana,  vinculant-se pacíficament a reivindicacions, expressions polítiques i culturals. 

“Tot és començar”, el seu primer treball


El primer treball discogràfic del grup Caliu, “Tot és començar”, ha estat editat i  distribuït per la discogràfica catalana PICAP aquest any 2012, i compta amb les importants col·laboracions de Narcís Perich, Cesc Freixa i Ivette Nadal.

Aquest  primer  disc  arriba  després  d’una  cinquantena  de  concerts  arreu  de  Catalunya i l’integren deu cançons “contundents, expressives i íntimes”, segons  qualifica el propi grup. 

Les dades:
Concert: “Tot és començar”
Grup: Caliu
Data: Dissabte 2 de juny de 2012
Hora: 21h
Lloc: Centre Cultural Unnim. Rambla d’Ègara, 340. Terrassa
Preu: 5 euros
Més informació i venda localitats: www.fundacioct.cat i www.unnimentrades.cat 
Telèfon: 902 180 677

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada