dijous, 24 de maig del 2012

La Patum de Berga pren forma d´espectacle de teatre infantil

La Patum de Berga pren forma d´espectacle de teatre infantilDani Màgic ha posat en escena l'espectacle 'Descobrim la Patum' a l'Orfeó Martinenc
 

Quan falten només tres setmanes per la Patum de Berga, Patumaire Edicions ha volgut acostar la festa als nens i nenes de Barcelona. Així, Dani Màgic ha posat en escena l'espectacle 'Descobrim la Patum', muntat a partir dels contes infantils que l'editorial ha publicat sobre la Patum. Més de 500 nens i nenes d'entre 3 i 8 anys d'escoles del Clot han assistit aquest matí a les dues representacions que s'han fet a l'Orfeó Martinenc i han pogut descobrir les comparses, les cançons i els balls tradicionals de la festa.

Gemma Sobrevias, de l'editorial, ha explicat que volen que l'espectacle sigui una "introducció" a la Patum i que transmeti "el sentiment i la màgia" que els berguedans senten per la festa.

Fa anys que Patumaire Edicions publica una col·lecció de llibres infantils dedicats a la Patum i, amb motiu de l'últim conte, va crear un espectacle pels nens i nenes de Berga que aplegava tots els contes i totes les comparses de la festa. Ara, aquest espectacle s'ha readaptat per als nens i nenes de Barcelona sota el títol 'Descobrim la Patum'.

Gemma Sobrevias, de Patumaire Edicions, ha explicat que amb aquest muntatge han pretès fer una "introducció" a la Patum per tal de donar a conèixer les comparses, l'ordre en que surten, les cançons i els balls als nens i nens de Barcelona i transmetre-los-hi així "el sentiment i la màgia" que els berguedans senten per la Patum.

Dani Màgic, protagonista de l'espectacle, ha afegit que l'espectacle, fet a partir de projeccions d'il·lustracions dels contes, fa un recorregut per totes les comparses i les cançons de la Patum amb "l'objectiu essencial de trobar el regal que busca la Guita".

"M'ha encantat i sorprès la reacció dels nens perquè fins i tot alguns coneixien el protagonista del conte, el Marc. No ha estat un ambient fred ni distant, els nens tenien moltes ganes de conèixer la Patum", ha assegurat Sobrevias. Dani Màgic ha afirmat que els joves espectadors i espectadores han estat "molt participatius", tot i que quan han hagut de ballar "s'ha vist una mica que no són de Berga", ha bromejat.



La Patum de Berga pren forma d´espectacle de teatre infantil - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada