dilluns, 21 de maig del 2012

Entrevista Viu el Teatre a...Montse Gràcia, directora "El violinista a la teulada" a Viu el teatre familiar al Poliorama de Barcelona


Entrevistem a … Montse Gràcia, la directora de la versió musical dirigida a públic familiar de “El violinista a la teulada”, de la companyia del Cercle de Gràcia. Fins el 27 de maig podeu veure aquest espectacular muntatge cada diumenge a les 12:30h al teatre Poliorama de Barcelona, dins la 8a edició de Viu el Teatre.


Quins són els principals atractius d’ “El violinista a la teulada” pels més petits?
Principalment, la música i l’espectacularitat dels balls. És una obra molt entretinguda, per la diversitat dels seus personatges.


Quina ha estat la complexitat de portar aquesta història al teatre?
La dificultat de reduir una obra de dues hores i mitja a hora i quart, intentant deixar l’essència principal de l’argument, perquè pugui ser entesa i gaudida pel públic més petit.

Què representa per a vosaltres tancar la 8a. edició de Viu el Teatre?
Una fantàstica experiència per a tota la companyia i una oportunitat per a donar a conèixer el nostre treball del Cercle de Gràcia a un públic més ampli.

El Cercle de Gràcia és una entitat amb més de 100 anys d’història. Què es manté i què ha canviat en tots aquests anys en El Cercle?
El proper any celebrem el 110 aniversari, molts anys de generacions dedicades a tirar endavant l’entitat. El teatre és la base més amplia de la casa, però també els esports, les corals, l’agrupament, la dansa, els tallers de teatre, les puntaires, etc. Una entitat, com altres, on és fàcil veure compartir activitats a tres generacions d’una mateixa família i on hi ha una nova onada de gent jove que ha incrementat el nombre de socis en actiu del nostre Cercle. En definitiva, el Cercle és una entitat viva i creativa.

Què opines del panorama teatral a la ciutat de Barcelona?
Crec, sincerament, que hi ha una bona oferta teatral a Barcelona. Podríem dir que és una oferta per tots els gustos. Però crec que la crisi, que ens afecta a tots, fa que no podem gaudir de tots aquests espectacles com seria la nostre voluntat.

Quin paper juguen les companyies de teatre amateur al món del teatre barceloní?
Les entitats amateurs juguen un paper importantíssim dins la nostra societat. Sabem del cert que una gran quantitat d’actors professionals s’han format en teatres de barri com el nostre. L’experiència obtinguda des de petits, trepitjant escenari dia a dia, i col·laborant en tot allò que es faci, sigui obres de text, musicals, o pastorets, fa que la gent que realment estima al teatre tingui una base sòlida envers un futur professional.


Deixa’ns un consell pels amics i amigues de Viu el Teatre.
Un consell claríssim! Veniu a veure la nostra versió de “El Violinista a la Teulada”, us divertireu i gaudireu de l’espectacle com nosaltres mateixos, n’estic segura. I, sobretot, no us perdeu la programació familiar de Viu el Teatre, doncs la varietat i qualitat dels espectacles que presenten és indiscutible.

VIU EL TEATRE

Entrevista Viu el Teatre a...Montse Gràcia, directora "El violinista a la teulada" a Viu el teatre familiar al Poliorama de Barcelona | VIU EL TEATRE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada