dilluns, 9 de gener del 2012

L'AADPC publica un estudi sobre la realitat laboral dels actors i actrius a Catalunya

Fa poques hores he rebut aquest document, enviat per l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC). A la vista del document (reconec que, de moment, llegit en 'diagonal'), dedueixo que els professionals del sector de l'espectacle infantil i juvenil, ben poc han comptat en aquest estudi, entre d'altres raons, perquè no en hi ha gaires d'associats a l'AADPC, i per la tradicional poca visibilitat del nostre col·lectiu. Potser si s'entengués millor com són les coses en el nostre sector (per exemple, tenint un conveni ajustat a la nostra realitat), tots hi sortiríem guanyant. És un tema de reflexió.



Ens complau presentar-vos l'estudi

“Radiografia sociolaboral del col·lectiu d’actors i actrius professionals a Catalunya”

promogut per l’AADPC i realitzat en col·laboració amb el gabinet GPF Consultors



Radiografia sociolaboral del col·lectiu d’actors i actrius professionals a Catalunya és un estudi que pretén analitzar la situació social i laboral del col·lectiu d’actors i actrius catalans dins de l’univers al qual viuen i desenvolupen la seva activitat artística, creativa i interpretativa.

Un dels principals motius que va impulsar l’AADPC a endegar, a finals de l’any 2008, aquest projecte va ser la manca de visibilitat d’aquest col·lectiu de treballadors: la impossibilitat de trobar un cens fiable dels professionals que treballen com actors i actrius a Catalunya, la inexistència de dades específiques sobre les seves condicions de vida i de treball.

En aquest estudi, doncs, trobareu la informació estadística i un anàlisi fiable sobre les característiques del sector de les arts escèniques i audiovisuals; les condicions socials, laborals i econòmiques que afecten la vida i la feina del col·lectiu; els obstacles, les necessitats i les problemàtiques que poden repercutir de forma negativa en la seva situació com a treballadors/es i artistes i, en darrera instància i tal com es reflecteix al mateix estudi, en una pèrdua de talent dels actors i actrius professionals.

Link de l'estudi:  http://www.aadpc.cat/ftp/pdf/EA-3V.pdf


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada