L'alcalde de Granollers, la regidora de cultura i el gerent de l'Auditori en un acte el 2007.
El Teatre Auditori de Granollers celebra enguany el seu desè aniversari amb una programació molt variada per tal de poder arribar a tots els públics. Tot i l'actual situació de crisi econòmica i malgrat la baixada en picat de les subvencions públiques, el Teatre Auditori, inaugurat el febrer del 2002, ha pogut seguir oferint una completa programació al llarg d'aquests deu anys gràcies al manteniment i fins i tot l'augment dels patrocinis i la cessió d'espais a tercers com a font d'autofinançament. Recursos exteriors, però, que no han evitat que la programació s'aprimi: dels 30 espectacles programats entre el febrer i el juny del 2011 s'ha passat als 24 d'enguany en el mateix període de temps. Tot i això, el desè aniversari arriba acompanyat d'una bona dada pel que fa al públic: el nombre d'espectadors del 2010, un total de 36.000 persones, es va mantenir durant el 2011. En una dècada, 282.000 espectadors han passat per aquest equipament municipal.
L'any 2009, el teatre (que té dues sales, amb capacitat per a 700 i 221 espectadors, respectivament) comptava amb un 36,39 per cent d'autofinançament, percentatge que va augmentar el 2011 fins a un 40 per cent. Amb un 70 per cent d'ocupació i amb l'augment els primers anys (i ara el manteniment) del nombre d'espectadors, l'equipament municipal ha pogut tirar endavant. Tot i això, a partir del passat 2011 i amb el desè aniversari a la vista van començar a reduir-se les cessions d'espais i alguns dels acords de patrocini amb empreses no han acabat de tancar-se. Això fa que l'equip del teatre redobli els esforços per poder mantenir la xifra d'espectadors amb un nombre més reduït d'espectacles.
Pocs espectacles rendibles
Carles Ribell, gerent de l'Auditori de Granollers, explica que els objectius que es van marcar per aquest desè aniversari eren oferir una programació variada i de qualitat amb caps de cartell que tinguessin Granollers com a punt de referència, juntament amb produccions locals, professionals i no professionals, per tal de poder arribar a un públic molt variat. "Pocs espectacles són realment rendibles. Un dels que ens va anar molt bé va ser amb el grup Manel, que va venir la temporada passada i va omplir el teatre les dues funcions", destaca Ribell.
Aquesta nova temporada que ha començat el mes de febrer i acaba al juny, el Teatre Auditori comptarà amb espectacles teatrals com Qui té por de Virgínia Woolf? i concerts amb Els Amics de les Arts o La Oreja de Van Gogh (aquest últim celebrat el passat 10 de febrer). Pel que fa a les produccions i artistes locals, s'hi podrà veure el clàssic de Segarra, El cafè de la Marina, interpretat per la companyia Quatre per Quatre el 13 de maig. I, sense anar més lluny, aquest dissabte el teatre acollirà un concert del grup encapçalat pel garriguenc Joan Garriga, la Troba Kung-Fú. El grup presentarà el seu darrer treball A la panxa del bou, però en format teatral i oferint un espectacle únic per l'Auditori. "Serà un espectacle teatral i la paraula hi tindrà més força. És un viatge pel Vallès mitjançant la declamació i la música. Des del polígon industrial més bèstia als orígens més nostrats. Una visió sui generis del present del passat i de l'arqueologia vallesana", ha declarat Joan Garriga, cantant i fundador del grup.
Espectacles i formació
A banda d'aquests espectacles lligats al desè aniversari, l'Auditori ha apostat sempre per oferir projectes educatius protagonitzats per les diferents escoles de la comarca, com seria el cas del projecte Cantània que aquest any presentarà l’espectacle 50 milions de segons . Aquest any també hi haurà l'obra Hänsel i Gretel que presentaran el Cor Infantil Amics de la Unió, el Cor d'Escoles de Granollers i l'Orquestra de Cambra de Granollers. A més a més de la programació, el teatre ofereix tot un seguit d'activitats gratuïtes i complementàries als espectacles que s'hi fan, com el taller familiar Bufant Planetes amb la companyia Pep Bou, una taula rodona sobre El cafè de la Marina o una introducció a l'òpera Aïda . "L'Auditori és alguna cosa més que la programació i volem que l'espectador pugui gaudir amb més detall d'algunes de les produccions que podrà veure", subratlla Carles Ribell.
En aquesta línia d'anar més enllà de l'espectacle, l'any passat la sala va passar a tenir una plataforma pròpia de venda d'entrades per tal de deslligar-se de les entitats financeres. Compten amb un base de dades CRM amb 8.000 espectadors amb els quals mantenen una interacció continuada per saber els gustos de cada un d'ells. "La interacció amb el públic no només és durant l'espectacle, sinó abans i després de cada funció", sentencia Ribell. Des dels seus inicis, el Teatre Auditori vol posicionar Granollers en la seva capitalitat de comarca fent que el teatre esdevingui una referència no només per la ciutat sinó per tot el Vallès Oriental. "El que ens agrada més és poder promoure espectacles que tenen arrel al Teatre Auditori", conclou Josep Mayoral, alcalde de la ciutat.
Teatre Auditori de Granollers
Torras i Bages, 50
08401 Granollers
Telèfon: 93 840 51 21
Publicat a www.naciodigital.cat
VallèsOriental.com: El Teatre Auditori compleix 10 anys perdent recursos però mantenint públic
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada