dimarts, 20 de març del 2012

Ferran Baile, rectificacions i cròniques

Rectificando, que es gerundio.
En el passat enviament, i al comentar entre els destacats l'espectacle de dansa Zing Zing, de la Companyia Roberto G. Alonso que va estar un cap de setmana en el Jove Teatre Regina, afegia erròniament que era estrena a Barcelona. Corregeixo i demano disculpes per aquest lapsus. Aquest espectacle es va estrenar a Barcelona, estrena absoluta, al febrer del 2010, es va representar del 6 al 14, abans d'iniciar la gira per Catalunya i un any abans de presentar-se al Feten-Gijón-2011, on va guanyar el premi al millor vestuari. Nova gira per Catalunya i alguns altres comunitats i arribada al Jove Teatre regina, on es va representar del 3 a 11 de març, però ja no amb caracter d'estrena
Amb plena raó l'Òscar Rodríguez i l'equip que dirigeix el Sant Andreu Teatre-SAT em van donar l'oportuna estirada d'orelles. La programació del SAT, amb moltes estrenes (entre ells Paraules de caramel, de la companyia de María Parrato, els espectacles dels Titiriteros de Binéfar i bastantes companyies catalanes, Teatre Mòbil, Teatre Nu, Thomas Noone Dance, Factoria Escènica Internacional i Disset Teatre, en aquesta mateixa temporada), té especial mèrit, per la seva qualitat, per ser avançades en moltes ocasions i per la seva situació, no cèntrica (al barri i antiga vila de Sant Andreu), no se li dóna en els mitjans informatius l'atenció que mereixeria.
Dit això, i mentre s'acaba de coure el primer lliurament de la nostra crònica a quatre mans, amb Jove Espectacle de Feten 2012, us comento que la cartellera del passat cap de setmana va tenir a com principal protagonista el TOT Festival en el Poble Espanyol i els espectacles per als més petits dissenyats per Eulàlia Ribera (La Sala) i Jordi Colominas (exdirector de la Fira de Tàrrega), 'Sensacional', al Mercat dels Flors i  'Passar a millor vida', de Teatre Animal, a La Sala, en els quals el dibuix i la imatge audiovisual i sonora tenen un protagonisme fonamental. El Mag Lari segueix amb el seu espectacular muntatge estil Les Vegas i homenatge a Michael Jackson, però traslladant-se del Teatre Tívoli al Teatre Condal.
Un petó per a totes i tots (i a la bandolera ens duu la primavera el 20 de març, com diu la cançó de Joan Manuel Serrat) i moltes felicitats a la nostra admirada Mafalda que complix els seus 50 anys, tan assenyadament infantil com sempre.

Ferran Baile
ferranbaile@gmail.com 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada