dimecres, 21 de març del 2012

Enderrock : Per molts anys, Gripau Blau

Per molts anys, Gripau Blau

Videocrònica de la festa d'Ara Va de Bo al Tradicionàrius

El passat 10 de març, Ara Va de Bo va celebrar els quaranta anys de trajectòria del grup, i també els quaranta anys d'una de les seves criatures més entranyables, el Gripau Blau. Va ser una festassa compartida entre els setanta músics que han passat per la formació i el seu públic de totes les edats. Aquí en teniu la videocrònica d'Albert Lloreta.

El CAT va viure el passat 10 de març a la tarda l'ambient de les grans ocasions. Una munió de nens apilonats al peu de l'escenari i tot l'auditori ple per cantar "El gripau blau", "El bon caçador", "Tenia un gall", "Marrameu torra castanyes", "Adelaida", "El poll i la puça" entrellaçat amb els seus parents americans "La pulga y el piojo"... i tantes altres cançons que ja formen part de l'imaginari i el patrimoni cultural col·lectiu, en bona part gràcies a la feina del col·lectiu Ara Va de Bo.



Es va recordar Xesco Boix en forma de titella, es va presentar tota mena d'instruments i contes, i es va acabar berenant al bar i observant els materials –fotos, dibuixos, objectes– de l'exposició que repassen la història d'Ara Va de Bo en tots aquests anys. Una història que no sempre ha estat fàcil i que transcorre paral·lela a l'evolució de l'animació infantil i la música d'arrel catalana. La mostra es pot visitar al CAT fins al 30 de març.

Il·lustració: Ester Marlés

Enderrock : Per molts anys, Gripau Blau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada