dimarts, 20 de març del 2012

El Black Music Festival apunta als més petits amb ´Reggae per xics´

GIRONA | MARTA PALLARÈS
Si els grans festivals com el Primavera Sound o el Sónar han començat a incloure a les seves programacions tot d'activitats infantils perquè nens i nenes creixin envoltats de bona música, el Black Music Festival no podia ser menys; i així és com avui s'estrena amb aquest públic, petit d'alçada però no d'exigència, amb "Reggae per xics".

Aquest és un espectacle creat per The Penguins, basat en cançons populars catalanes que porten al terreny dels ritmes i melodies jamaicans. "Transformem amb arranjaments poc habituals el repertori que es pot treballar en qualsevol escola", expliquen des del grup, apuntant que busquen "la sonoritat més idònia, dins de l'ampli camp del reggae i totes les seves variants, per a cada tema".

Precisament, darrere l'espectacle hi ha un gran treball pedagògic, ensenyant sobre música i instruments alhora que es fa ballar els assistents. No en va, alguns músics de la formació són professors: "Adaptem els concerts als gustos i currículums escolars de nens i nenes entre 3 i 12 anys", expliquen, tot i que en el d'avui del Centre Cívic Sant Narcís s'apostarà per una proposta més genèrica.

Admeten que en aquesta mena de concerts, els pares i mares s'ho acaben passant gairebé tan bé com els petits (o com ells mateixos quan treballen les cançons al local d'assaig, reconeixen), atès que la intenció és que els temes del disc "puguin agradar a qualsevol amant del reggae, independentment de l'edat que tingui". Això sí, reconeixen que el públic infantil és especialment agraït: "No tenen vergonya ni complexos, i és molt més senzill arribar a ells i fer-los ballar de bon principi", apunten.

Publicat a www.diaridegirona.cat


El Black Music Festival apunta als més petits amb ´Reggae per xics´ - Diari de Girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada