divendres, 30 de març del 2012

Ferran Baile: terceres cròniques i #nothoperdis

Estimats/des amics/gues i companys/es

Aquí va el tercer lliurament d'aquesta crònica a quatre mans de Feten 2012. Si algñu no va rebre les dues anteriors, aquí les teniu. Feliç dia del Teatre (dimarts passat), en el seu 50 aniversari.

 I un primer consell. No us perdais Oxígen (Oxigen), que pot veure's en el Teatre Gaudí de Barcelona. El principal èxit de públic del teatre independent aquesta temporada fins a la data. Duen en el cartell des del mes de gener i han tornat a prorrogar fins al 8 d'abril. Un espectacle rodó, magnífic text de la jove Mar Monegal, dramaturga i directora. Els problemes que plantegen a dues parelles el temps d'embaràs i el naixement del primer nen. Divertidíssim, tendre i poètic alhora, amb un final inesperat i magnífic.Quatre joves actors, brillants, brodant i gaudint els seus personatges, Helena Baqué, Betsy Túrnez, Francesc Ferrer i Albert Mèlich. No us la perdeu! Estan preparant el text en castellà. Una obra que funciona i funcionarà en qualsevol lloc que es representi. 'Al lloro', els programadors. Evidentment és una obra per a adults, però enganxa i molt als adolescents i als jovenes. www.teatregaudibarcelona.com

També recomanables són els nous espectacles, recentment estrenats: Un bosc de cames, de Taac-Farrès Brothers i Guillem Tell, primera òpera dirigida per La Baldufa Teatre i Ramón Molins (Zum Zum Teatre-La camisa de l'home feliç) i un muntatge innovador i interessant: La bella dorment, que es dorm en 1914 i desperta en l'època actual, combinant dansa, teatre i música en directe. Un actor, una ballarina i quatre músics, amb projeccions audiovisuals i escenari circular.

De tot això ja us n'informaré en un pròxim lliurament, així com de l'interessant, especialment pel que fa als col·loquis, Tot Festival de titelles al Poble Espanyol. I ja no m'enrotllo més. To be continued.

Salutacions i petons primaverals. 


Ferran Baile
ferranbaile@gmail.com
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada