dijous, 22 de març del 2012

El festival de titelles de Gavà se celebrarà cada dos anys

La crisi econòmica i la manca d'aportacions per part de la Generalitat han obligat a canviar la periodicitat del Festival Internacional de Titelles de Gavà (Baix Llobregat), que passarà de ser anual a celebrar-se cada dos anys. Així ho han anunciat els organitzadors del certamen, l'Ajuntament i la Fundació Xarxa, que han explicat que el Festival no es farà aquest 2012. Tot i això, els propers 18 i 19 de maig -dates previstes per fer el Festival- s'organitzaran alguns espectacles de format modest a forma "de tast" del Festival de 2013, quan els titelles tornaran a ocupar els carrers de Gavà com ho han fet durant més de 20 anys.

La tinenta d’alcalde de l’Àmbit de Serveis a la Persona de Gavà, Apolonia Herrera, ha explicat que el replantejament de format "ha estat motivat, en gran part, per la manca d’aportació econòmica per part de la Generalitat". L'Ajuntament ha recordat que la darrera edició de la mostra va costar prop de 45.000 euros i que la partida municipal per a aquest 2012 existeix però és insuficient.

Tot i els problemes de finançament, Herrera ha expressat la ferma voluntat del consistori de "donar continuïtat a aquest Festival, l’any vinent, amb la seva 22a edició, ja que esdevé un referent de la nostra identitat cultural. Volem portar fins als nostres carrers i places les més noves propostes d’espectacles de titelles".

De la seva banda, el president de la fundació Xarxa, Jaume Amigó, ha explicat que, "tot i que l’ajornament no és agradable, la realitat econòmica obliga a prendre aquesta decisió". En aquest sentit, ha afegit: "Compartim que el criteri, en els temps que corren, cal prioritzar les programacions culturals estables per sobre dels esdeveniments puntuals com els festivals".

Segons Amigó, "un Festival reconegut mundialment com el nostre i que no tingui una dotació internacional no pot fer-se com una cosa burlesca. Per tant, l’any que ve l’aportació es podrà acumular, i existeix el compromís per part de l’Ajuntament d’impulsar el projecte al 2013 amb l’esperança que la situació millori i poder reprendre la periodicitat habitual".

Publicat a www.lamalla.org

lamalla.cat - El festival de titelles de Gavà se celebrarà cada dos anys

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada