divendres, 9 de març del 2012

Carta de l'ICEC als operadors culturals





El passat mes de desembre es va aprovar la Llei 11/2011, de reestructuració del sector públic per a agilitar l’activitat administrativa. En aquesta Llei es van modificar alguns aspectes relatius a les competències del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), i també de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), que, segons l’article 55 d’aquesta Llei, assumeix les funcions següents:


·          Impulsar el desenvolupament del talent cultural i de les empreses i entitats que el despleguen, donant suport a la creació i a llur producció i difusió.
·    Interactuar amb els sectors i agents vinculats a la creació cultural i a les empreses culturals establint i gestionant programes orientats a la prestació de suport tècnic i al foment de l'activitat econòmica i ocupacional en l'àmbit de la cultura.
·          Impulsar la col·laboració entre les empreses i els creadors artístics i culturals.

Així doncs, us comuniquem que l’ICEC és actualment l’interlocutor en els diferents àmbits en què centreu la vostra activitat.

Per altra banda, i com potser sabeu, s’ha constituït la nova Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), que concentra en un únic portal d’accés totes les iniciatives de suport i foment del Departament de Cultura, incloent les que fins ara es tramitaven a través del CoNCA. Un dels objectius del Departament de Cultura, a través d’aquest nou projecte, és modernitzar la gestió de les subvencions, substituint el sistema de tramitació tradicional pel telemàtic. L’OSIC convocarà properament totes les línies d’ajut d’aquest any 2012, i, si teniu intenció de sol·licitar algun ajut aquest any, us animem a fer-ho per via telemàtica, a través del portal web del Departament de Cultura. Per fer-ho, només us cal disposar del DNI electrònic o d’un certificat digital, que podeu obtenir gratuïtament en les oficines de registre central del Departament de Cultura, així com en les diferents seus dels Serveis Territorials. Confiem que aquest nou sistema pugui afavorir la difusió de les subvencions del Departament de Cultura i l’accessibilitat a tots els ciutadans, així com agilitar-ne la gestió.  

Per a qualsevol dubte que tingueu en relació amb les línies d’ajuts o amb el nou procediment de subvencions, podreu trobar informació:

·          Accedint al web del Departament de Cultura  http://www20.gencat.cat/portal/site/CulturaDepartament\
·          Enviant un correu electrònic adreçat a:  osic@gencat.cat
·          Per telèfon: al  93 316 28 47

Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural
Portal Sta.Madrona, 6-8
08001 BARCELONA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada