dimarts, 27 de desembre del 2011

El Lliure i el Brossa se sumaran a la festa infantil.


Els dos teatres obriran el mes que ve una programació per als nens.
JOSÉ CARLOS SORRIBES. PUBLICAT A 'EL PERIÓDICO' - BARCELONA  
Atraure nous públics és una màxima que persegueixen tots els teatres. I sembla que en els últims temps s’han aplicat perquè els espectadors no només siguin nous, sinó també molt joves. L’auge de la programació familiar és un fet a la cartellera, i no solament durant els dies de Nadal.
Sense anar més lluny, dos teatres tan rellevants com el Lliure i La Seca-Espai Brossa se sumaran a la festa infantil el mes que ve, quan estrenaran El Lliure dels nens i El petit Brossa.
En el seu primer any de direcció del Lliure, Lluís Pasqual ha programat un cicle destinat a la mainada com ja ho va fer durant sis mesos en la seva etapa com a responsable de l’Arriaga de Bilbao. La seva aposta no va dirigida al públic familiar (pares i fills) sinó a una franja d’edat dels 3 als 10 anys.
«Els neuropsiquiatres afirmen que és en aquesta edat quan es forma la sensibilitat», subratlla Pasqual, que parla per tant de «un programa educatiu a través del teatre, de la cultura».

POLZET / El cicle inclou «tres petits tresors» i s’obre el 17 de gener amb Buchettino, producció de la Societas Raffaello Sanzio, que comanda Romeo Castellucci, amb 15 anys de gira mundial. En una sala d’assajos de Montjuïc, a les fosques, s’habilitaran llits on s’acomodaran els nens per escoltar una actriu que els explicarà el conte de Polzet. La narració es· tarà acompanyada d’efectes sonors i visuals que estimularan la imaginació. Les funcions es faran el cap de setmana i les escolars, de dimarts a divendres.
Un bosc de cames (Espai Lliure, a partir del 28 de febrer) i Lava (plaça de Margarida Xirgu, a partir del 17 d’abril) completaran un cicle que Pasqual voldria «ampliar a tota la temporada», i per a això li caldrien més «recursos econòmics».
Els paràmetres de La Seca-Espai Brossa es mouen per terrenys semblants, amb la qualitat artística i l’esperit
brossià com a normes a seguir. «Plantegem aquesta oferta per· què hi ha una demanda de famílies i de les escoles», indica Hermann Bonnín, el director de la sala.
El cicle es desenvoluparà el cap de setmana i començarà el 7 de gener amb
Solista, amb Carles Cañellas i sis titelles de fil. El seguirà al març Embrossa’t, de Teia Moner, espectacle de dansa, màgia, titelles i ombres inspirat en la poesia visual de Brossa. I a l’abril arribarà El planeta Lares, una peça de Daniela Feixas que promet. L’interpreta la seva autora amb Esther Bové i les dirigeix Joan Maria Segura (Egos Teatre).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada