dijous, 15 de desembre del 2011

Les (Lleida), punt final del 5è CIRCUIT ARA TITELLEs



Les rebrà, el proper divendres 16 de desembre, la companyia Sebastià Vergés Titelles amb una actuació a les 11:00h. La Sala de l'Ajuntament, situat a la Plaça de l'Ajuntament, num 1, serà l’espai escollit perquè aquests titelles vinguts de Sitges expliquin el conte de Pinotxo, el nen de fusta, una adaptació del famós conte de Carlo Collodi, clàssic de la literatura dirigit a tota la família, narrat de forma senzilla, universal i amb un gran sentit de l’humor que captiva petits i grans. 


Sebastià Vergés Titelles és una companyia centenària, fundada l’any 1910, des d’aleshores han fet gaudir amb els seus espectacles des dels més petits i fins als més grans de la família. Avui el net del fundador, Sebastià Vergés i Martínez, conjuntament amb la Montserrat Albalate i Llopis, mantenen i recuperen les obres tradicionals de l’època, amb personatges genuïns adaptats al món actual. Tot això sense perdre de vista la tècnica del titella català tradicional. 

Aquesta funció serà la cinquena dins el 5è Circuit Ara Titelles, una gira per diversos municipis lleidatans promoguda per l’IEI – Diputació de Lleida i el Centre de Titelles de Lleida, atorgada al guanyador del Premi Drac d’Or Ara Titelles. Aquest premi és concedit anualment, des de fa cinc anys, en el marc de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, per un jurat format per representants de la Fira, l’IEI i diversos municipis participants. 

Enguany, el 5è Circuit Ara Titelles ja ha passat pels municipis de la Seu d’Urgell, Tàrrega i Alpicat, totes amb un notable èxit de públic. Està previst que durant el mes de desembre actuï també a Alcoletge i Balaguer, els dies 24 i 30 respectivament. Gràcies a iniciatives com aquesta, engegada per la Fira de Titelles de Lleida, es fa possible i extensible la possibilitat que municipis de la província de Lleida puguin programar espectacles de qualitat que, sense una plataforma com la Fira de Titelles al darrera, els seria impossible poder programar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada