dimecres, 6 de juny del 2012

La companyia catalana Ferroluar i la companyia francesa Marie-Louise Boullionne, escollides per al projecte Regiomarioneta

UNA COMPANYIA CATALANA I UNA FRANCESA, ESCOLLIDES PER AL PROJECTE REGIOMARIONETA
-        Dos projectes ben diferents: dansa i titelles, i creació d’objectes mecànics
-        La propera acció serà els Laboratoris Intercambio

La companyia catalana Ferroluar ha estat l’escollida per gaudir de la beca RegioMarioneta en representació de Catalunya i les Illes Balears. El seu projecte, que porta per nom Fràgil, gira entorn a la construcció d’objectes mecànics, i es realitzarà en coproducció amb la companyia Onírica Mecánica. El treball conjunt de les dues companyies generarà una dramatúrgia amb objectes que, malgrat la seva duresa, realitzen moviments delicats, però d’una estranya fragilitat. El director de la companyia, Raül Martínez, compta amb una llarga trajectòria en aquest camp, ja que ha realitzat projectes com Formigues o Vida aquàtica, que hem pogut veure a la Fira de Titelles de Lleida o a Fira Tàrrega. 
D’altra banda, el projecte Grame d’âme, de la companyia francesa Marie-Louise Bouillonne ha estat la designada com a representant de les regions de Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus. Aquesta proposta combina la dansa i els titelles, tot confonent el cos de la ballarina amb el del personatge, i on el so té una importància cabdal. Sobre ell, es va transformant l’espai escènic, centrat en una gran cadira que anirà canviant de forma i ús. Tot plegat, per abordar preguntes de gran profunditat en un espectacle que investiga en els orígens i en la construcció del món de cada persona.
La beca RegióMarioneta té com a objectiu recolzar projectes creatius, incentivar trobades artístiques i afavorir la circulació de públics i el turisme cultural, tot plegat des d’un prisma transfronterer que fomenti l’intercanvi entre els territoris veïns dels estat francès i espanyol.
Aquesta beca és convocada per EQL / Marionnettissimo, de la regió francesa Migdia-Pirineus, que organitza el Festival de Teatre de Titelles i Objectes Marionnettissimo; per AREMA LR, de la regió francesa Llenguadoc-Rosselló, que organitza el Festival de Titelles Art’Pantin; per Elàstic Nou Produccions, de les Illes Balears, organitzador del Festival de Teresetes de Mallorca, i pel Centre de Titelles de Lleida, en representació de Catalunya, i organitzador de la Fira de Titelles de Lleida. La beca RegióMarioneta és recolzada pel programa “Cultura Euroregió 2011”, de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània. Aquesta euroregió aplega les regions pertanyents a l’estat francés del Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus i les comunitats autònomes de l’estat espanyol d’Aragó, Catalunya i Illes Balears.
La beca té quatre eixos: els Laboratoris Intercambio, que són la següent acció a desenvolupar, en què les companyies seleccionades tindran l’oportunitat d’intercanviar idees, processos de creació i formes de treball, no entès com un espai de creació sinó d’experimentació i formació mútua.
Aquests laboratoris es realitzaran a Vergèze, França, del 30 de setembre al 5 d’octubre en el marc del Festival Art’Pantin.
Una residència de creació posarà a disposició de les companyies l’equip artístic i tècnic necessari, s’organitzaran reunions per tal de poder seguir l’evolució del treball i també trobades amb el públic participant a l’escola d’espectadors.
Les companyies seleccionades seran incloses en la programació 2013 dels quatre festivals organitzats per les entitats convocants.
Finalment, RegióMarioneta, juntament amb les companyies, posarà en marxa xarxes per tal de facilitar bones condicions per a la producció i difusió de l’espectacle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada