divendres, 22 de juny del 2012

Es presenta la Fira de Tàrrega a Barcelona

D'esq. a drta: Carme Vidal, director dels SSTT de Cultura de la Generalitat a Lleida; Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega; Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Jordi Duran, director artístic de FiraTàrrega).

Més informació (Dossier de premsa)

 
20/06/2012
Avui s’ha presentat la 32a edició de FiraTàrrega, que tindrà lloc del 6 al 9 de setembre, i que multiplica els seus esforços per donar instruments als creadors catalans per tal que puguin produir els seus espectacles i posicionar-los al mercat. Enguany, més d’un 20% de la programació d’espectacles dins de la secció oficial prové del planter de projectes que FiraTàrrega acompanya a través de diferents línies de coproducció, ja sigui mitjançant els laboratoris de creació, les coproduccions transnacionals, o bé les residències creatives.

FiraTàrrega oferirà l’estrena de 22 muntatges, que es veuran per primer cop a l’Estat espanyol, i comptarà amb la participació de 67 companyies. La fira s’inaugurarà amb l’espectacle As the world tipped, de la companyia britànica Wired Aerial Theatre. Els espectacles de la programació oficial provenen de 8 països diferents (Bèlgica, Holanda, Itàlia, Mèxic, Regne Unit, Suècia, Corea i França), tot i que FiraTàrrega fa una aposta per les companyies catalanes, que tindran una presència majoritària.

Han participat en la roda de premsa de presentació de FiraTàrrega 2012 el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; i el director artístic de la fira, Jordi Duran. Enguany FiraTarrega

En la seva intervenció, el conseller Mascarell ha ressaltat que “malgrat que en el nostre país hi ha dificultats, en l’àmbit cultural les coses s’estan fent bé”.  En aquest sentit , el conseller ha afirmat que “estem posant sobre la taula un sector cultural en continu desenvolupament i modernització, que està fent una gran aportació a la riquesa del nostre país i que ens permet mirar al futur amb optimisme”. FiraTàrrega “ens porta continuïtat i a la vegada modernització”, ha conclòs.

El director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran, ha destacat que la programació d’enguany “és una col·lecció de peces úniques, un mostrari de veus d’artistes de diferents generacions i disciplines”. Duran també ha afirmat que “la tria d’espectacles busca fondre’s amb la geografia física i humana de la ciutat que l’acull, ja sigui a través de l’ús de l’espai urbà, de les temàtiques proposades o bé per les diferents escriptures plantejades, de la més popular i lúdica a la més avantguardista”.

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló, ha destacat que FiraTarrega “ajuda a posicionar els espectacles als mercats” i “és una cita per contactar, saber les novetats, i veure espectacles únics que no es podrà veure enlloc més.” Perelló també ha anunciat la creació del primer Màster de Creació en Arts de Carrer de l’Estat espanyol, que serà un dels pioners en l’àmbit mundial, i que impulsen conjuntament la Universitat de Lleida i FiraTàrrega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada