dilluns, 25 de juny del 2012

El Festival L’1,2,3 del Pallasso de Tiana, premiat amb Aplaudiment a la Creació Emergent dels Premis FAD Sebastià Gasch 2012 - Clownplanet.com

Nota de premsa · 13 juny 2012
 
El Festival L'1,2,3 del Pallasso · Festival de Circ de Tiana premiat amb Aplaudiment a la Creació Emergent dels Premis FAD Sebastià Gasch d'Arts Parateatrals 2012  
El Festival L'1, 2, 3 del Pallasso, Festival de Circ de Tiana, obert a totes les disciplines, i en especial a les arts del circ i la música nascut el 2005 a la memòria del pallasso, poeta i pedagog Joan Armengol i Moliner ha rebut el Premi APLAUDIMENT A LA CREACIÓ EMERGENT dels Premis FAD Sebastià Gasch d'Arts Parateatrals 2012 que ha atorgat l'Associació Foment de les Arts i del Disseny (FAD) en la seva 37ª edició. 


L'associació FAD creada el 1903 per afavorir la millora de la pràctica dels que llavors eren els bells oficis i les arts decoratives constitueix el 1976 els premis FAD Sebastià Gasch per distingir les actuacions parateatrals més destacades de la temporada i totes aquelles persones que proposen mirades diferents i innovadores del món de l'espectacle.  

Com el mateix jurat dels Premis FAD Sebastià Gasch integrat per Emili Gasch, Isabel López, Xavier Marcé, Joaquim Noguero, Isabel Olesti i Margarida Troguet ha expressat en la carta adreçada al Festival, concedeix per unanimitat l'APLAUDIMENT A LA CREACIÓ EMERGENT a L'1, 2, 3 del Pallasso, Festival de Circ de Tiana per la seva voluntat polièdrica.  Nosaltres (el jurat) que ho hem vist i ho hem sentit, avui ho expliquem en format d'Aplaudiment a la Creació Emergent.

L'any 2003 el jurat d'aleshores va premiar amb un sonor Aplaudiment pòstum a Joan Armengol per l'impuls al clown personal, còmplice fundador de l'Escola de Circ Rogelio Rivel, professor de l'escola juvenil de circ de l'Ateneu Popular 9 Barris i mestre de mestres.  

L'organització del Festival fa públic l'agraïment, la satisfacció i el prestigi que suposa aquest Premi, i la importància que valori la convivència d'arts escèniques i en especial, el circ. També felicita a la resta de premiats de l'edició 2012: Premi FAD Sebastià Gasch a Roberto Olivan; Premi FAD d'Honor a Concha Velasco i Aplaudiments a les persones Violeta La Burra i Miguel Noguera. 

Del 26 de juny al 22 de setembre al Convent dels Àngels de Barcelona, seu del FAD, els projectes guanyadors del Premi FAD Sebastià Gasch seran presents a l'exposició "FADexpo. El millor disseny de l'any". 

L'acte d'entrega del Premi FAD tindrà lloc el proper dia 2 de juliol a LA FÀBRICA MORITZ (Ronda Sant Antoni, 39-41) a les 21 hores.

COMUNICACIÓ I PREMSA
Jordina Blanch I jordina@circulant.cat I Circulant, circ en moviment!


L'1,2,3 del Pallasso · Festival de circ de Tiana
comunicacio@123pallasso.com     www.123pallasso.com
30 de juny i del 5 al 8 de juliol 2012
segueix-nos a FB  'L'1,2,3 Pallasso- Festial de Circ de Tiana' i Twitter @pallasso123

Si voleu saber més ...

Què és l'1,2,3 del pallasso?

El festival neix l'estiu de 2005 en memòria de Joan Armengol i Moliner, poeta, pedagog i figura rellevant del Circ Català desaparegut el 2004. El nom ve d'una explicació del propi Armengol sobre la condició de pallasso i la seva manera de crear. Per a ell, l'essència del pallasso, l'abc d'aquest ofici, es resumeix en tres passos: primer, rebre un impacte, una idea o una emoció. Segon, sentir interiorment aquest fet i, tercer, passar a explicar-ho d'acord amb el llenguatge del pallasso. Sense aquests tres passos no hi ha creació, no hi ha circ i no hi ha pallasso. Per tant, l'essència del festival és precisament aquest 1, 2, 3 del pallasso.  El festival està organitzat pel centre de creació Can Boter, la companyia De Mortimers i l'Ajuntament de Tiana. Compta amb el suport des del 2010, del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) i de la Diputació de Barcelona.

Objectius del Festival

L'1,2,3 del Pallasso es realitza de forma continuada des del 2005 i té com a objectius:
Apropar les arts del circ al gran públic consolidant-se com un espai per l'exhibició i divulgació del Circ a Catalunya de qualitat. Singularitzar el festival apostant decididament pel circ català, les companyies de circ amb vela pròpia i l'entorn natural de la vila de Tiana. Dinamitzar la vida cultural de Tiana programant en diferents espais de la població i creant una xarxa d'amics, col·laboradors i patrocinadors del festival. Promocionar  altres iniciatives artístiques (gastronòmiques, musicals, teatrals) que generin més visibilitat al Festival.

Valors del Festival

- Circ i música, cultura en viu
En una conjuntura econòmica difícil la cultura en viu està en procés de creixement i el públic la valora més que mai just en l'actualitat que el seu consum resulta de més fàcil accés. El circ és l'amalgama de moltes arts i requereix l'esforç i la voluntat de superació constant. Els quatre pilars que deia Sebastià Gasch: força, equilibri, gràcia i destresa. Apostem pel valors del circ i per la cultura en viu, l'artista a prop de l'espectador que gaudeix de l'art en directe.

- Entorn mediterrani, arrelament a un territori
La motivació que fa néixer el festival, homenatjar a un artista reconegut, s'equipara a la motivació que succeeixi en el seu entorn natural, Tiana. La forma d'entendre el festival és autòctona alhora que pensada per ser compartida per visitants. I vol seguir apostant fort cap a la consolidació i la dinamització que pot arribar a suposar per la vila.

- Aposta per produccions pròpies i estrenes
El festival camina per esdevenir el Festival de circ del litoral català, aposta per una singularitat i qualitat aportant visibilitat a tots els que inverteixen en el seu èxit. Es compta amb estrenes d'espectacles i companyies coproduïdes que interessin a la premsa especialitzada, amb espectacles familiars per interessar a un públic ampli, a més d'una oferta de música en directe per captar a un públic creixent i complementari.


Què són els premis FAD Sebastià Gasch?

El 1976, es van constituir al FAD els premis FAD Sebastià Gasch per distingir les actuacions parateatrals més destacades de la temporada i totes aquelles persones que proposen mirades diferents i innovadores del món de l'espectacle.  Sebastià Gasch va ser periodista i escriptor, un crític d'art d'avantguarda de les arts de l'espectacle, polifacètic, obert a tota renovació artística, que sempre va apostar per tot allò
que fos nou en el camp de l'art, el cinema, el circ, el ball i les arts parateatrals.  Des de llavors, el jurat, format per un grup heterogeni de curiosos, es renova periòdicament i procura estar atent a les propostes originals i a les trajectòries dels seus protagonistes. Després d'assistir al llarg de cada temporada a totes les presentacions possibles, a l'hora d'escollir els premis cada membre del jurat defensa els seus delits amb passió, fins que s'arriba a un acord, un intent sincer de reconèixer un fet especial: la creació sense límits. 



Blog de Noticias de Clownplanet.com: El Festival L’1,2,3 del Pallasso premiat amb Aplaudiment a la Creació Emergent dels Premis FAD Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada