dimecres, 27 de juny del 2012

L’Obra Social "la Caixa" i L’Auditori segellen una aliança per apropar la música a tots els públics

L’acord referma la col·laboració entre ambdues institucions amb la voluntat de promoure la cultura com a eina de transformació social

  • L’Obra Social "la Caixa" i el Consorci de L'Auditori i l'Orquestra han signat avui un conveni de col·laboració per al desenvolupament de diferents propostes musicals, especialment de caràcter pedagògic, amb la finalitat comuna d'apropar la música a tots els públics.
  • Segons estableix l'acord signat avui, l'entitat financera destinarà 135.000 euros anualment a aquesta finalitat.
  • L’acord contempla, entre d’altres iniciatives, l’organització conjunta de concerts de caràcter participatiu així com adreçats al públic escolar pensats per apropar la música al públic més jove com a eina d’integració i convivència.
La directora general adjunta de la Fundació "la Caixa", Elisa Durán, i el director de serveis de L'Auditori, Josep Maria Amorós, han signat avui un acord de col·laboració amb l’objectiu de fomentar l’apropament de la música a tot tipus de públics.

L'acord signat avui entre l'Obra Social "la Caixa" i L'Auditori representa una consolidació de la relació històrica entre ambdues institucions. Des de l'any 1999, les dues entitats col·laboren regularment en l'organització d'activitats musicals i pedagògiques.

Amb aquest nou acord, ambdues institucions impulsaran un ampli ventall d’iniciatives conjuntes dirigides a l’organització de propostes musicals per a totes les edats, posant especial èmfasi en les activitats de caràcter pedagògic.

L’Obra Social "la Caixa" destinarà anualment 135.000 euros al projecte, que permetrà consolidar diferents línies de col·laboració desenvolupades en els últims anys amb l’objectiu de promoure la cultura i, en concret, la música, com una eina de transformació social.

Projectes participatius i escolars
Entre els projectes conjunts destaca l’organització de concerts participatius i escolars. Els concerts participatius són un important projecte pedagògic que ofereix a les persones aficionades a la música coral l'oportunitat de participar en una emotiva celebració col·lectiva de la música, al costat de músics i intèrprets professionals de reconegut prestigi internacional.

Des de l’any 2008 anualment l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa” han presentat conjuntament un concert participatiu amb obres com  Carmina Burana de K. Orff, o el Requiem de Mozart.

Demà mateix tindrà lloc un nou concert participatiu organitzat entre l’Obra Social "la Caixa" i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), protagonitzat per més de 370 cantaires que interpretaran l’emblemàtica peça Ein deutsches Requiem, de Brahms.

Amb l’objectiu d’apropar la música al públic més jove, l’Obra Social col·labora amb L’Auditori en la difusió dels seus concerts escolars. Enguany portarà el concert Els colors del metall a set ciutats de l’Estat espanyol. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada