dijous, 28 de juny del 2012

Les arts escèniques, la música i els audiovisuals ompliran carrers i places de Torelló amb el Festus 2012


Ja està tot preparat per la propera edició del Festus-Festival Jove d’Arts al Carrer 2012. En aquesta 15a edició del festival de Torelló l’activitat oficial s’ha reduït a un sol dia: el 30  juny. Malgrat això, els carrers i places de la localitat osonenca conservaran el mateix esperit de les edicions passades, ja que durant la jornada de festival s’hi podran veure més de 20 actuacions o activitats que començaran a les 5 de la tarda i s’allargaran fins les 4 de la matinada.

El Festus sorgeix del Patronat del Teatre Cirvianum i de les regidories de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Torelló, amb l’objectiu de donar a conèixer activitats d’arts escèniques, musicals, visuals i plàstiques que no tenen accés als canals de difusió habitual i, amb la voluntat d’obrir les arts a nous públics. El Patronat és l’encarregat de portar a terme la programació estable durant tot l’any i proposa un festival a principi d’estiu, on el teatre, la música, la dansa, les arts plàstiques, el circ, els curtmetratges, són els protagonistes als carrers, places i jardins del poble. Totes les actuacions són gratuïtes i es vol aconseguir que gent poc acostumada al consum de productes culturals descobreixi que hi ha una alternativa a les propostes lúdico-festives més habituals.

El Festus vol abarcar totes les formes d’expressió artística contemporània que impliquen un trencament amb la rutina urbana del dia a dia de pobles i ciutats, i programar aquelles curiositats del món de l’espectacle que proposen una relació especial, diferent i íntima d’interacció amb el públic.

A més dels espectacles programats oficialment, hi haurà l’off Festus amb una programació escènica i musical paral·lela a la programació oficial a iniciativa d’entitats i bars de la població, que abastarà divendres, dissabte i diumenge. El Festus es desenvoluparà en els seus espais habituals al nucli antic de Torelló, des dels jardins Vicenç Pujol, fins a les places Nova, Vella, de la Vila, Coll i Dorca, Verdaguer, passant per l’Espai Delicatessen. Aquest any s’estrena un nou espai al pati interior de Can Parrella.
Des de l’organització, es vol invitar als assistents a voltar pels diferents escenaris del Festus, on es podran trobar actuacions, accions i muntatges de qualitat i autèntiques sorpreses en les tres disciplines del Festival, arts escèniques, música i audiovisual.

Fescurts i Fesfira

El Fescurts, el festival de curtmetratges del Festus, que compleix l’onzena edició, es continuarà celebrant els tres dies: sessió competitiva (divendres 29 i dissabte 30) i lliurament de premis (diumenge 1 de juliol), als jardins Vicenç Pujol. I el Fesfira, aplegarà, al llarg del dissabte, als jardins Vicenç Pujol, una quinzena de nous creadors que mostraran els seus dissenys i treballs en roba, complements, artesania o llibres.

Tota la informació i els horaris del Festus-Festival Jove d’Arts al Carrer 2012 pot consultar a la pàgina web del festival www.festusfestival.com.


Música:
Resorts, Olivemoon, Paul Fuster, Dulce Pájara de Juventud, Beach Beach i Festus Dj’s (sessió especial 15 anys).

Arts Escèniques:
‘A cercar’ – Angel Zotes; ‘Esquerda’ – Cia. Jordi Cortés – Alta Realitat; ‘Jo tinc un amic que...’ – Peyu; ‘L’eS3’ – Cia. Trifaldó; ‘Residual/Gurus’ – Cia Karam; T’en fais pas! Viens a Montparnasse! – Roda Fetillera; ‘Trossos’ – Obskené; ‘Um belo dia’ – Dulce Duca; Villa Solterone’ – Companyia Adalid; ‘Xarxa’ – Pobles en dansa.

Arts visuals i plàstiques:
‘Recitales para interfono’ – Eloi Dalmau; ‘La molècula’ – Alex Posada; ‘Sonidos de arrastre’ – Laura Llaneli i Pía Sommer; ‘Visions Visuals’ – La Cadira; ‘Roba estesa’ – Escola d’Arts Plàstiques de Torelló.

Fesfira:
Duch Delight, Tacamaca, Llibres Artesans, Les Tatalis, Warmy, Continuum, Peluc, Punts Suspensius.


Ajuntament de Torelló
93 859 10 50

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada