dilluns, 6 de febrer del 2012

Valls estrena una carpa de circ per fer espectacles estables i tallers - Diari de Tarragona

S’ha instal·lat als jardins de Casa Fèlix. La iniciativa de la companyia local Passabarret vol fer de la capital de l’Alt Camp un punt on cada dissabte hi hagi espectacle de circ

La carpa ja es va insta·lar durant la setmana als jardins del conegut restaurant de Valls. - DT

Valls tindrà durant cinc mesos a l’any un espai per representacions de circ. La iniciativa, de la companyia vallenca Cia. Passabarret, és pionera a Tarragona, i consisteix en instal·lar una carpa als jardins de Casa Fèlix, on s’oferirà una programació estable que comença avui dissabte amb la companyia barcelonina Cia. Albert Vinyes.

L’aforament és de 200 localitats en una carpa de 15 metres i a partir d’aquest dissabte is’oferiran actuacions tots els caps de setmana en horari de tarda. «Tot és molt nou per nosaltres”, explica David Sancho, membre de la companyia. «El febrer estarem en fase experimental. però no descartem oferir més endavant matinals de circ i pallassos o fins i tot tallers dirigits».

Tots els espectacles aniran dirigits a un públic familiar, que és el tipus de públic al que sempre s’ha dirigit artísticament la companyia amb 15 anys de trajectòria. «El circ és el gènere artístic més ampli en quant a preferències del públic, i que agrada tant a nens com als seus pares, incloent-hi un públic jove que cada vegada creix més», afegeix Sancho.

La carpa de Valls no acollirà només els espectacles propis de la companyia Cia. Passabarret, sinó que programarà actuacions de diferents artistes professionals del mon del circ amb les seves modalitats.

Oberta

«Ens agradaria potenciar l’oferta d’artistes de la província, que en són molts i aquí poden trobar un espai per rodar els seus espectacles, però també tindrem artistes de fora», diu Sancho.

Al maig i juny, les instal·lacionspodran ser visitades pels centres educatius de Tarragona. Fins al moment, ja s’han apuntat una desena d’escoles, que han de reservar la visita.

Els escolar que visitin la carpa podran participar en diferents tallers d’aprenentatge de circ i conèixer de prop la vida dels artistes. Jocs d’equilibris, psicomotricitat, malabars i altres tècniques circenses es podran posar a prova durant el transcurs de la visita, que es clourà amb un espectacle a càrrec de la companyia.

Més informació a www.passabarret.com.

Publicat a http://www.diaridetarragona.com

Valls estrena una carpa de circ per fer espectacles estables i tallers - Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada