divendres, 24 de febrer del 2012

PRIMERA BECA REGIÓMARIONETA, convocada pel Centre de Titelles de Lleida i tres estructures més, de l'Euroregió Mediterrània

La beca RegióMarioneta té com a objectiu recolzar projectes creatius, incentivar trobades artístiques i afavorir la circulació de públics i el turisme cultural, tot plegat des d’un prisma transfronterer que fomenti l’intercanvi entre els territoris veïns dels estat francès i espanyol.

Poden optar a aquesta beca companyies artístiques, no necessàriament definides com a titellaires, sinó que estiguin interessades a explorar el camp artístic del titella, i que ja tinguin en marxa un projecte que pugui ser complementat amb la presència de professionals dels països socis.

Aquesta beca és convocada per EQL / Marionnettissimo, de la regió francesa Migdia-Pirineus, que organitza el Festival de Teatre de Titelles i Objectes Marionnettissimo; per AREMA LR, de la regió francesa Llenguadoc-Rosselló, que organitza el Fòrum Regional del Titella Art’Pantin; per Elàstic Nou Produccions, de les Illes Balears, organitzador del Festival de Teresetes de Mallorca, i pel Centre de Titelles de Lleida, en representació de Catalunya, i organitzador de la Fira de Titelles de Lleida. La beca RegióMarioneta és recolzada pel programa “Cultura Euroregió 2011”, de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània. Aquesta euroregió aplega les regions pertanyents a l’estat francés del Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus i les comunitats autònomes de l’estat espanyol d’Aragó, Catalunya i Illes Balears.

Es preseleccionaran tres projectes de cada país i un jurat internacional seleccionarà dos projectes, un de cada nacionalitat.

La beca té quatre eixos: el Laboratori Intercambio, en què les companyies seleccionades tindran l’oportunitat d’intercanviar idees, processos de creació i formes de treball, no entès com un espai de creació sinó d’experimentació i formació mútua.

Una residència de creació posarà a disposició de les companyies l’equip artístic i tècnic necessari, s’organitzaran reunions per tal de poder seguir l’evolució del treball i també trobades amb el públic participant a l’escola d’espectadors.

Les companyies seleccionades seran incloses en la programació 2013 dels quatre festivals organitzats per les entitats convocants.

Finalment, RegióMarioneta, juntament amb les companyies, posarà en marxa xarxes per tal de facilitar bones condicions per a la producció i difusió de l’espectacle.

La convocatòria finalitza el 30 de març a les 12 de la nit. Les persones o companyies interessades en optar a la beca RegióMarioneta trobaran el text complet de la convocatòria al web www.titelleslleida.com.

Centre de Titelles de Lleida
Pl. l'Hort de Sta. Teresa, 1
Tel 973 27 02 49
Fax 973 26 45 15

espectadors@titelleslleida.com
www.firatitelles.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada