dissabte, 25 de febrer del 2012

Ferran Baile, abans de FETEN, novetats de març

A poques hores de trobar-nos a Gijón, en la nostra entranyable cita anual de FETEN, us avanço, unes pinzellades, les moltes estrenes del mes de març, desitjosos ells d'estar en el cartell abans que arribi la Setmana Santa i les vacances escolars de Pasqua amb tot el seu tràfec.

Un mes de març en el qual comença la primavera, una primavera la d'aquest any que s'endevina calenta i molt moguda per circumstàncies evidents i altres que aniran apareixent i que ja van tenir un avenç a Valéncia. Fins i tot la mateixa Mafalda, tan amant i feliç amb la primavera, la noto una mica pensativa i amb el posat seriós.

Però, sempre en positiu, anem a obrir horitzons, buscar alternatives i gaudir d'aquest FETEN 2012 que promet oferir-nos alegries vàries i variades.

Primera setmana de març amb, per fín, la Filmoteca de Catalunya, ja en la seva nova seu, amb dos anys de retard sobre la data inicial prevista. Un magnífic edifici amb 6.000 metres quadrats on coincideixen dues sales de projecció (cabuda per a 555 espectadors), biblioteca, cinemateca, hemeroteca i sales d'exposicions. I a més, la tinc a menys de 300 metres de casa! El meu jo cinèfil salta de goig. To be continued. www.filmoteca.cat 

En el Gran Teatre del Liceu i dindel del 'Petit Liceu', estrena a la Sala Gran i amb tots els honors del Guillem Tell (Guillermo Tell), de Rossini, primera òpera-espectacle concebut i dirigit per la nostra entranyable companyia La Baldufa Teatre (els del Munchaussen i El llibre imaginari i El príncep Feliç..). www.liceubarcelona.cat i www.labaldufateatre.com.

El Teatre Lliure posa fermall a la seva primera temporada de teatre familiar amb l'estrena d'Un mar de cames (Un mar de cames), o l'angoixa i les peripècies per a salvar la seva por, d'una nena de 5 anys que es perd en una estació de tren. Text i adreça de Jordi Palet (Farrès Brothers) i en escena la segona companyia dels Farrès, Taaat Teatre. www.farresbrothers.com i www.teatrelliure.com,

I en el Mercat dels Flors, especialitzat en els espectacles de dansa, estrena de La Bella Dorment, amb text del dramaturg Pablo Ley. Què passaria si la nostra protagonista es dormís en 1914 i despertés en els nostres dies?. Música de Tchaikovsky i producció de Projecte Galilei. www.mercatflors.cat i www.projectegalilei.com.

Més dansa. Un dels últims triomfadors de Feten 2011, la Companyia de Roberto G. Alonso, estrena en el Jove Teatre Regina, el seu Zing Zing, just un any després de FETEN. www.jtregina.com i www.ciarobertogalonso.com

I hi ha més, però de moment ho he de deixar aquí...

Bona nit, boas noites, buenas noches, gabon


Ferran Baile...
ferranbaile@gmail.com
...caient de son (amb perdó) 
(escrit de matinada, enviat al matí següent)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada