dijous, 23 de febrer del 2012

Ajuts i subvencions internacionals, de diferents nivells de l'administració - Cultura. Generalitat de Catalunya

Ajuts i subvencions

En aquesta web trobareu les darreres convocatòries dels programes Cultura 2007, MEDIA i Europa amb els ciutadans, així com dels programes educatius de la Comissió.

Llistat de totes les subvencions que atorga la UE en tots els seus camps d’acció. Cal tenir en compte que els recursos comunitaris per a la cultura són força limitats, pel que és interessant valorar altres línies de finançament per a temàtiques transversals a les què poden optar els projectes europeus de caire cultural (formació, ciència, treball, etc.).

En l’àmbit internacional, cal destacar les subvencions de l’Institut Català de les Indústries Culturals per a la participació a fires i congressos a l’estranger.

Especialment interessant són la convocatòria d’ajuts per a xarxes de cooperació euroregional i les beques Canigó per a fer estades en organitzacions internacionals.

L’Institut Ramon Llull té com a finalitat la projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura que s’hi expressa en totes les seves modalitats, matèries i mitjans d’expressió, així com la seva difusió i l’ensenyament fora del domini lingüístic tenint en compte totes les seves modalitats i variants. Per tal d’acomplir aquesta finalitat, atorga subvencions en els següents àmbits: innovació pedagògica, promoció de la literatura, traducció d'obres, residències de traductors, desplaçaments d'artistes i d'escriptors.

Aquesta pàgina web recull les subvencions del Govern espanyol per a tots els àmbits culturals (arxius, biblioteques, museus, arts escèniques, audiovisual, patrimoni, indústries culturals, etc.), incloent una secció sobre cooperació internacional.

Fons Roberto Cimetta
Associació internacional a favor dels intercanvis artístics i la mobilitat de professionals a l’espai mediterrani en l’àmbit de els arts escèniques i visuals. Hi poden participar artistes i entitats dels següents territoris: província de Barcelona, Algèria (Alger), Armènia (Gumri), Israel (Haïfa) Itàlia (Província de Gènova) , Marroc (Marrakech), Palestina (Betlem) i Tunísia (Tunis) . La propera convocatòria es tanca el 15 de març.

Entitat amb seu a Amsterdam que promou la cooperació artística europea. Compta amb un programa d’ajuts estructurat en 3 eixos: un per projectes de cooperació cultural internacional, un fons específic per als Balcans i ajuts per a finançar els viatges d’artistes entre Estats membres de la UE i tercers països. El termini per als projectes de cooperació acaba el proper 1 de març, mentre que les altres dues línies estan obertes durant tot l’any.

Organització formada per una quarantena d’entitats dels països de la Mediterrània amb l’objectiu de promoure el diàleg i la diversitat cultural. Compta amb diferents línies de finançament, tant per a projectes anuals com per programes a llarg termini. Es dóna suport a activitats en els àmbits de les idees, la cultura, l’educació, els mitjans de comunicació, les religions i les ciutats i la diversitat.

Programa de subvencions de la UE per a promoure la cooperació euromediterrània en el camp del patrimoni cultural, en especial pel que fa a l’apropiació i l’accés al patrimoni de les poblacions autòctones. Són elegibles els països membres de la UE i els que formen part del Partenariat Euromediterrani: Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Marroc, Palestina, Síria i Tunísia.

Organisme que dóna suport a les arts i la cultura a través de la coordinació de la Fundació Soros. El seu objectiu és reforçar l’autonomia del sector cultural, posar-lo en valor com a element essencial de la nostra societat i col·laborar en al gestió de l’art i les iniciatives culturals a nivell local.


Ajuts i subvencions. . Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada