dimecres, 15 de febrer del 2012

"Quasimodo el campaner" dansa al Centre Cultural Unnim

Cia de Dansa Cotton


Quasimodo, el campaner


Sinopsis
El ballet s'inicia amb unes celebracions populars,amb motiu de l'epifania de 1482 a la plaça de Notre Dame. L'obra ens presenta a Esmeralda, la ballarina gitana,i a Quasimodo, un deforme jove d'aspecte monstruós que s'encarrega de les campanes de Notre Dame. El campaner és totalment fidel a l'ardiaca Claude Frollo i pare adoptiu seu. Frollo és un home retret, devorat per les passions i atret per la ballarina. Esmeralda  és ajudada pel capità dels arquers reals, el galant Febus de Chateaupers, del qual s'enamora.

Frollo els espia i ordena a Febus que detingui Esmeralda, a qui acusen de robar i per això la condemnen. Però Quasimodo, que també està enamorat d'ella, aconsegueix ajudar-la tot rebutjant l'assalt d'un exèrcit de captaires per rescatar la seva companyia. La gitana mostra el seu agraïment a Quasimodo que no està acostumat a ser ben tractat.

Frollo se sent gelòs del capità Febus, ja que sap que Esmeralda està enamorada d'ell. La gitana, prèvia a l'execució intenta salvar-se demanant clemència al públic, però Frollo l'arrossega ja que odia a mort als gitanos. Quasimodo, embogit pel dolor, arrenca el punyal a Frollo i la novel·la conclou sota el so de les campanes.


Dia: Diumenge 19 de febrer, les 18 h
Lloc: Centre Cultural Unnim (Rambla d'Ègara, 340. Terrassa)
Preu: adults 9 € / infants 5 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada