dimarts, 21 de febrer del 2012

Joves: Tarda de gossos, l’essència de Sidney Lumet al Teatreneu de Barcelona

Sala Cafè Teatre del Teatreneu (C/Terol 26, Barcelona)


Espectacle en català / castellà
Durada aproximada: 1h i 30 min.
Edat recomanada: a partir de 12 anys
Horaris:
Diumenges a les 21:15 h.
Preus:
Entrada a taquilla: 14 euros
Entrada amb descompte a la web: 7’50 euros

La Quadra Màgica representa Tarda de gossos al Teatreneu de Barcelona fins l’1 d’abril
La companyia teatral catalana representa al Teatreneu la adaptació teatral del film del nom (Dog day afternoon 1975) que va dirigir Sidney Lumet i protagonitzada pel gran Al Pacino.
Tarda de gossos relata la història basada en fets reals que va succeir al 1972 a Brooklyn, Nova York. Sony i Salvatore són dos antics veterans del Vietnam que decideixen assaltar un banc al mateix barri novaiorquès. La operació es torna un fracàs en presentar-se la policia federal seguida de l’FBI. A més a més, en ple moment mediàtic, la televisió apareix a l’escenari dels fets i aconsegueix reunir a centenars de curiosos al voltant del banc. Els segrestats, alterats als primers moments, acaben per simpatitzar amb l’esbojarrat Sonny quan descobreixen la seva historia d’amor poc convencional. Sonny i Salvatore hauran de trobar la manera d’escapar del país tot just abans que la policia aconsegueixi atrapar-los.
Tarda de gossos es una història original, divertida, autèntica i plena de vida, que des de el primer minut interactua amb el públic que acaba formant part de l’espectacle. És l’inici d’una història de violència, intriga, repressió i amor que trenca amb tots els tabús socials que es presenten a la societat americana on impera el capitalisme durant els anys setanta.
La música, l’escenografia i les projeccions originals del film que es representen al llarg de l’obra han estat escollides a consciència per transportar a l’espectador a la dècada dels setanta, on es donen els fets. Sens dubte una oportunitat única per veure cinema i teatre en un mateix espai, amb crispetes incloses, en què ens traslladem als anys setanta a través del temps.
La Quadra Màgica representa també “Pentateatre atòmic” a l’Alexandra Teatre, cinc obres de 15 minuts cadascuna sobre un mateix escenari i que aquest mateix mes estrena el segon volum del espectacle alternant les funcions de Tarda de gossos al Teatreneu.
L’adaptació teatral i traducció de l’anglès corre de la mà de Josep M. Riera (Sonny, actor principal de l’obra) i de Serapi Soler, qui és també el director. Soler és un jove estudiant de cinema a l’Escac que amb només 19 anys ha aconseguit programar la seva òpera prima en una sala de primer nivell com el Teatreneu. Tot just és la  mostra que la generació actual despunta amb força sobre els escenaris, encara la situació actual i que ja tot apunta que és la nova promesa de les arts escèniques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada