dijous, 16 de febrer del 2012

Resum de la sessió In-Formativa de la TTP sobre Xarxes Socials, Montmeló, 14 de febrer

COM DIUS QUE ES FA AIXÒ DEL FACEBOOK? I TWITTER? I LINKEDIN? COM HO PUC APROFITAR PER A LA MEVA FEINA? 


RESUM SESSIÓ IN-FORMACIÓ:
Organitzada per la TTP, dimarts 14 de febrer, a Montmeló. De 10 a 14:30 hores.
Autora: Abigail Ballester, gestora de la TTP.


En aquest resum inclourem un glossari de conceptes bàsics a tenir en compte d’aquestes xarxes socials així com aplicacions o programes interessants.

TWITTER:  ponent, Jordi Gilabert, de Clownx Teatre.

@usuari @ttp_cat és el nom d’usuari, en aquest cas, de la TTP. Si volem mencionar a algú i que per tant s’assabenti del que hem escrit posarem @nomusuari. Procurar buscar un nom senzill i el més similar al nostre (si no pot ser el nostre).

Tweet és un missatge. En català és una piulada.

#Hashtag, és una etiqueta, és un tema que podem seguir. Per crear un tema hem de posar # i la paraula que vulguem tot junt. Diferents persones podran parlar d’una mateixa cosa tot i que no es segueixen i saber tot el que es diu d’aquest tema. Els hashtags més utilitzats són Trending Topic (TT), llistat de tags més utilitzats a twitter. Ex.: #ttpforma per poder seguir les sessions IN-FORMACIÓ de la TTP. Hashtags culturals interessants: #piulaiballa, #postfuncio, #ttpforma,...

Trending topic temes del quals es parla molt. És un llistat que es va actualitzant cada moment i, inclús, es fa per països. Per exemple, ara, ho és #Enelmundoalreves

RT retweet, retuitejar. És enviar als teus seguidors un tweet d’un altra persona.

#FF Follow Friday. Els divendres, utilitzant aquest hashtag, recomanem gent per a que altra gent la segueixi perquè ens sembla que són interessants.

Llistes podem organitzar els nostres contactes en llistes, per tal de tenir-los agrupats per temàtiques. Per exemple la TTP té una llista de Socis TTP. Ens podem fer seguidors de llistes d’altra gent.

Timeline TL És on surten tots els tweets de la gent que nosaltres seguim.

DM Missatges directes. Són privats entre el que l’envia i el rep. Condició: ens hem de seguir mútuament. Programes interessants relacionats amb twitter:

* Hootsuite: per programar que cert dia a certa hora es publiqui un tweet. És un programa gestor
* Tweetdeck: un altre programa gestor de tweets.

LINKEDIN: ponent, Ferran Orobitg, de Fadunito.com

És una xarxa social per a professionals. Ens pot ajudar a obrir mercat, sobre tot a nivell internacional ja que s’utilitza molt.

Perfil: hem d’incloure el nostre perfil i currículum el més detallat possible. Dins l’apartat projectes del perfil, es poden posar links als espectacles de la companyia.

Grups: poden ser oberts o tancats però són per temàtiques concretes i tot i no ser amics, es a dir, estar connectats. Dins d’un grup es poden posar consultes, comentaris, temes, debats diferents on tothom hi pot aportar la seva opinió. Es bàsic estar en grups. Una vegada dins un grup pots contactar amb qualsevol d’aquell grup.

FACEBOOK: ponent, Abigail Ballester, TTP.

Perfil: per a persones físiques. Limitat a 5000 amics

Pàgina: per a empreses o entitats. No té limitació de “seguidors” de la pàgina. Ens permet conèixer les estadístiques de quanta gent ens visita, perfil, etc.

Grups: poden ser oberts o tancats. Un grup de diferent gent que té alguna cosa en comú.

Aplicacions interessants:
  • Appbistro aquí trobareu diferents aplicacions: pàgina de benvinguda a la vostra pàgina del facebook, el vostre canal youtube al facebook, i moltes més, la majoria gratuïtes.
  • Involver per vincular youtube amb facebook.
  • Pagemodo per fer una pàgina de benvinguda a la vostra pàgina de facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada