dimecres, 15 de febrer del 2012

Pla Integral de Teatre per a Tots els Públics, informe de l'AADPC sobre la darrera reunió






Activitats de l'AADPC







































































En el darrer butlletí de l'AADPC, ens informen sobre els temes tractats a la Plataforma que porta endavant les negociacions entre diversos representants del sector i les administracions públiques. Creiem que és una informació d'alt interès per al sector, i ens proposem, en breu, de fer un historial de com s'ha desenvolupat, des d'un principi, la gestació, aprovació i posterior seguiment d'aquest Pla Integral, no exempt de polèmica dins del mateix sector, en el seu moment. Seguirem informant.



Reunió de la plataforma del Pla Integral de Teatre per a Tots els Públics

En l’àmbit de treball que té l’AADPC com a intermediari entre la professió i les institucions públiques va tenir lloc, el passat 25 de gener, la darrera reunió de treball de la Plataforma on hi varen assistir com a representats de l’AADPC el nostre secretari d’acció sindical, James Phillips, i la nostra assessora laboral, Nuria Rubio. En aquesta trobada es va definir la forma de treballar a partir d’ara que ja hi ha interlocutor per part de la Generalitat de Catalunya pel desenvolupament del Pla. El funcionament serà mitjançant una taula de seguiment amb un nombre reduït de representants per part de la Plataforma que tindrà la funció de reunir-se amb en Toni Bartomeus, cap de l'Àrea de les Arts Escèniques de l’ICEC, i paral·lelament es plantejaran unes taules de treball on es definiran els temes que ha de portar la taula de seguiment per la seva aplicació.
Les prioritats que es van decidir tractar per començar el desenvolupament del Pla són:
a. Preus de taquillatge. 
b. Internacionalització (tenir present la presència internacional dins La Mostra) 
c. Criteris de professionalitat vinculats a les subvencions i criteris específics per als ajuts (tant per a programació com per als convenis) que tinguin en compte les característiques del nostre sector. Aquí s’inclouen els criteris de la “llista oberta” d’espectacles.
Posteriorment, el dia 30 de gener, va tenir lloc a al Conselleria de Cultura una trobada entre la Plataforma i les diferents entitats públiques implicades en el Pla amb la presència del Joan Maria Gual com a representant de l’AADPC. En aquesta reunió el Conseller va traslladar la seva “intenció” de posar en marxa el Pla. El Joan Maria va aprofitar l’ocasió per deixar clar que la postura de l’AADPC dintre de la Plataforma serà la de defensar els drets dels actors i directors recollits al conveni i que per tant, abans de poder replantejar modificacions al conveni en funció de la situació actual, es pugui parlar d’altres solucions per poder pal·liar els costos que pateixen les companyies. Des de l’AADPC s’aposta perquè es consideri el Teatre per a Tots els públics com un servei per la societat i que, igual que en altres sectors, part del preu de l’entrada pugui estar subvencionat per les institucions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada