dilluns, 13 de febrer del 2012

En preparació: Comencen els assajos del nou espectacle de La Baldufa: “Guillem Tell” de Rossini, produït amb el Gran Teatre del Liceu | La Baldufa


La Baldufa inicia la creació d’un nou espectacle, aquesta vegada s’endinsarà al món de l’òpera amb l’adaptació de “Guillem Tell” de Rossini, per a tots els públics.
Aquest nou espectacle és fruit d’un encàrrec que el Gran Teatre del Liceu ha fet a la companyia.
L’estrena oficial serà el 3 de març al Gran Teatre del Liceu, tot i que es farà una pre-estrena al Teatre de l’Amistat de Mollerussa.
La companyia està afrontant el repte d'adaptar una òpera d’una durada de 2h i 30 minuts, a un espectacle de 1 hora. La idea és apropar l'òpera al públic en general, pensada principalment per als més petits.
Guillem Tell ens narra les aventures d'aquest heroi que va alliberar el seu poble oprimit, la història recrea la cèlebre escena del tir d’una fletxa a la poma situada sobre el cap del seu fill, amb lluites d'espases, viatges en vaixell i mil i una ventures...
El muntatge comptarà amb la participació de 9 actors, actrius i músics a escena.
En aquests moments, la companyia es troba en ple procés de creació i assajos al Teatre de l’Amistat de Mollerussa.
A més dels tres membres de la Baldufa: Emiliano Pardo, Enric Blasi i Carles Pijuan, directors artístics i dramaturgs, l’espectacle compta amb la direcció musical d’Albert Romaní, Ramon Molins com a director d’escena, Enric Pinyol adaptador del text original al català, en Txema Martínez que en farà la traducció al castellà, Miki Arbizu com a dissenyador de la il·luminació i Joan Pena en la construcció de l’atrezzo sota la direcció de l’escenógraf i membre de la cia Carles Pijuan.
També volem agrair la col·laboració de Llubí Casas, Laura Romeu, Aitana Giralt, Sandra Pujol, i el recolzament de l’Aula Municipal de Teatre, l’Escola de Música de l’Intèrpret de Lleida i el Teatre l’Amistat de Mollerussa.
L’estrena serà el març de 2012 al Gran Teatre del Liceu. A partir de llavors s’iniciarà una gira pel circuit operístic català i espanyol.

Comencen els assajos del nou espectacle de La Baldufa: “Guillem Tell” de Rossini, produït amb el Gran Teatre del Liceu | La Baldufa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada