dimarts, 7 de febrer del 2012

Crítiques: CORTEO (***) – Le Grand Chapiteau du Cirque du Soleil | Voltar i Voltar

Ahir dissabte 4 de febrer de 2012 ens varem apropar a la zona del futur zoo marítim de Barcelona per tal de veure un altre espectacle del CIRQUE DU SOLEIL, amb un fred intensíssim que a la mateixa bora del mar arribava a 1 grau positiu. Dins del Grand Chapiteau però, la temperatura era agradable.



La crisi esta fent estralls per tot arreu i al Cirque du Soleil no te perquè ser diferent; a la sortida s’oferien entrades al 50% de descompte i això no ho havíem vista mai. Però el mes preocupant es que la crisi del Cirque du Soleil ja no es ben be econòmica sinó mes aviat de falta de CREATIVITAT. Una falta de creativitat que ha derivat a posar en marxa un espectacle que en el seu conjunt es francament DECEBEDOR, i que no te res a veure amb els inicis d’aquesta formació i als espectacles que ens tenia acostumats; des de el seu inici hem estat uns fidels seguidors …. fins ara.

nan volador - Dansa d'heli (***)
On estan les mascares fabuloses que duien gairebé tots els components de la troupe ??? ….. on estan els vestuaris que deixaven enlluernats al personal ??? ….. on ha quedat aquella màgia que ens feia tornar a ser per un parell d’hores, un altre vegada nens ??? …. on esta l’orquestra i la musica en directe durant tot l’espectacle ??? ….. on estan els increïbles maquillatges de fantasia que els hi deuria invertir hores i hores diàriament per tal de sortir tots els artistes amb aquell segell que diferenciava el Cirque del Soleil per sobre de qualsevol altre circ ???

Tot el que descric en l’ultim paràgraf, ha desaparegut. Han abaratit costos però no han rebaixat preus…. i això malauradament porta al final d’un somni.

CORTEO o “seguici” en italià, és una desfilada plena de color, una processó que vol ser festiva, producte de la imaginació d’un pallasso. El pallasso representa el seu propi funeral, que es celebra en un ambient carnavalesc, mentre uns àngels de la guarda vigilen en silenci. A través d’una barreja del gran i el petit, el ridícul i la tragèdia, de la màgia de la perfecció i l’encant de la imperfecció.
L’espectacle conserva però forces ingredients que fan que el Cirque du Soleil sigui agradable de veure; sobretot la coreografia dels muntatges es absolutament extraordinària, on tots els components del espectacle participen en continuo moviment seguin la magnifica musica (enllaunada… això si). Encara conserven alguna cançó en directe i algun instrument de musica que ostensiblement mostren al public en un intent de fer-los creure que tota la musica continua interpretant-se en directe.
Aquest cop, a mes a mes per tal de engrandir la capacitat del Grand Chapiteau, l’espectacle es fa amb public a les dues bandes, cosa que fa que els 4 pallassos (francament força dolents) es tinguin que repartir a banda i banda perdent el contacte amb el public dels espectacles anteriors…. i a vegades creen artificialment i visualment dues sales separades on tenen que repetir el números a banda i banda.

Evidentment existeixen números extraordinaris, sobretot de trapezi, on únicament el Cirque du Soleil es capaç de contractar els millors del mon. Si no fos per això os ben asseguro que mai mes tornaria a invertir ni un Euro en veure un altre espectacle d’ells.

La meva valoració de els números d’aquest espectacle, es el següent :

Dueto Adagio
- Dueto Adagio (*) es trist veure l’ us que es fa en aquest espectacle d’aquesta parella de nans.
- Golf (*)
- Teatre íntim (*)
- Gots de vidre i bols tibetans (**)
- Malabars amb aros (**)
- Cavallets (**)
- Marioneta(***)

Marioneta (***)
- Canelobres (***)
- Llits toves (***)
- Roda simple (***)
- Dansa d’heli (***)
- Bàscula (***)
- Corda tensa (****)
- El podi - escales (****)
- Paradís trapezi (****)
- Tournik (****)
- Duo de corretges (*****) …. el millor de la nit sense cap dubte.

Sortim cansats de tants angelets voladors…. i es que es un recurs força econòmic sense cap valor afegit; pengen una pila de noies subcontractades que no fan res mes que passejar i passar penjades d’una banda a l’altre del Grand Chapiteau. El public sembla que aquest recurs fins i tot li agrada. Estem al.lucinats !!!

En resum, si no heu vist mai un espectacle del CIRQUE DU SOLEIL, ja podeu córrer a comprar les entrades, ja que estic segur que us agradarà. En canvi si ja heu vist qualsevol altre espectacle d’ells, el meu consell es que no os gasteu els quartos, ja que es el pitjor espectacle que han fet fins ara… i amb tota seguretat os decebrà.
Demano preu del programa de ma… i em demanen 12 euros !!!! al veure la cara d’espant em diuen que com oferta si a mes a mes em quedo el DVD del espectacle com oferta m’ho deixen per 30 euros….. jajajajaja



A la botiga SI que tenen mascares…. son les que no surten al espectacle i que tant hem trobat a faltar. M’agrada una de plomes petita i pregunto preu…. sols 325 euros. En realitat son MAS CARES…. S’han venut l’enteniment !!!
————————————————————————————————
- Le Grand Chapiteau – Cirque du Soleil – Preus de 200 € a 45 € -
( preu pagat 35 € – Oferta venda anticipada fa 4 mesos )


Circ – CORTEO (***) – Le Grand Chapiteau du Cirque du Soleil | Voltar i Voltar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada