dissabte, 4 de febrer del 2012

Crítica: Les aventures d'Hèrcules, a l'Almeria Teatre, aventures en estat pur

Avui he anat a la matinal de l'Almeria Teatre, a l'estrena de Les Aventures d'Hèrcules, de la companyia Maremàgnum, vells coneguts, tant de les sessions familiars com de les escolars...

Bé, reestrena seria una definició més exacte d'aquesta producció, després de molt de temps al bagul dels mals endreços, un lloc injust per a aquest espectacle fresc, genuïnament teatral i ple d'humor i sobretot, d'aventura en estat pur.

Per començar, té un guió ben escrit pel Pau Plana (que en aquest cas, i seguint la filosofia de la companyia, fa també de tècnic de llum i so), i posteriorment ajustat* per la mateixa companyia, i uns actors excel·lents, com ara el Jordi Andújar (present en diferents produccions de la cartellera barcelonina dels darrers anys) i la seva companya fundacional, Íngrid Marín. I mooooooolts anys d'experiència amb el públic més menut.

Difícilment podia anar malament. Ni tant sols si la platea no està plena en un fred matí de dissabte, decau la intensa energia que li confereixen al seu treball.

Les Aventures d'Hèrcules ens explica les aventures de l'heroi mitològic, que ha d'anar a l'Olimp a veure Zeus, cap de tots els Déus i Herois mítics, per a ser nomenat rei. L'esposa de Zeus, la pèrfida Hera, gelosa i amb por de perdre la seva condició de reina, li va posant tota mena de paranys pel camí. Personatges com 'matons' emmascarats, un senglar que ho entén tot a l'inrevés, una endevina i les amazones del bosc, aniran entorpint o orientant, a parts iguals, el camí de l'heroi. I un final amb petó de l'heroi i la heroïna, d'aquells que et quedes esperant si surten les lletres 'The End'. El que us deia, AVENTURES amb majúscula, això sí, plenes d'humor, tant físic com textual (els grecs es saluden amb un 'Zeus vos guard' impagable), i donant sempre espai a la participació del públic. I molt d'agrair, al menys per qui signa això, que la majoria dels efectes 'especials' siguin senzills i teatrals, és a dir, basats en el treball dels mateixos actors.

Un sol advertiment, però: tant per la temàtica mitològica, com per alguna lluita (sempre 'de mentida'), l'espectacle és idoni a partir dels 4-5 anys. Això sí, els petitons que hi havia a la sala, en algun moment impressionats per tanta 'moguda olímpica', no han arribat mai a plorar. Bon senyal.

Us animo a passar-vos per l'Almeria Teatre, tant si aneu amb nens com si busqueu un espectacle per la vostra programació, fresc, ben interpretat i fet per actors experimentats en el públic infantil.

Tots els dissabtes i diumenges de febrer a l'Almeria Teatre, a les 12 hores. Preu, 9 euros.



*M'ha semblat que la paraula 'putinejat' que segurament farien servir ells, no era políticament correcta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada