dilluns, 4 de juny del 2012

Seminaris d’arts escèniques al Centre de Vic de l’Institut del Teatre

El Centre de Vic de l’Institut del Teatre presenta els Seminaris d’arts escèniques impartits en caps de setmana d’un o dos dies per destacats intèrprets i creadors de l’escena catalana com Carles Santos, Ramon Fontserè, Xavier Albertí, Marta Carrasco, Mag Lari, David Plana, Andres Corchero, Paco Azorín i Pep Armengol.

Els seminaris estan adreçats a professionals en les arts escèniques com ara dramaturgs, directors, coreògrafs, actors, actrius, ballarins, ballarines, escenògrafs, il·luminadors, teòrics, pedagogs...
                                                                    

Seminaris d’arts escèniques al Centre de Vic de l’Institut del Teatre

Docents


Curs

Dates
Ramon Fontserè

De l’actor al personatge

Cap de setmana
del 9 i 10 de juny

Xavier Albertí

Per a què serveix el teatre?

Dissabte 16 de juny

Paco Azorín

Escenografia i procés de creació

Cap de setmana
del 23 i 24 de juny

Pep Armengol
L’ audició per a cine i televisió
Cap de setmana
del 30 de juny i 1 de juliol

Marta Carrasco
Que nos quiten lo bailao
Cap de setmana 7 i 8 de juliol

David Plana
Introducció a la dramatúrgia
Dissabte 14 de juliol

Mag Lari
Tècniques d’il·lusionisme aplicades a l’escena
Cap de setmana
del 21 i 22 de juliol

Carles Santos
Teatre total
Dissabte 28 de juliol

Andres Corchero
Un cos intel·ligent i creatiu
Del 23 al 27 de juliol


Inscripció oberta · Places limitades
Institut del Teatre - Centre de Vic
Carrer Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
Tel. 93 885 44 67
Horari: de dilluns a dijous de 10 a 12.30 h i de 15 a 18 h. Divendres de 10 a 14.30 h


PROGRAMA DELS CURSOS

Ramon Fontserè | De l’actor al personatge

Ramon Fontserè, forma part d’Els Joglars des de 1983. Per Ubú, Pla i Daalí  rep premi Crítica, Max i Premi Nacional de Teatre. En cine ha treballat amb David Trueba, Carlos Saura, Mar Coll... És autor de dos llibres.

La creació d’ un personatge personal e intransferible a partir de l’ observació i del transvasament dels impulsos dels personatges observats al propi actor, paral·lelament al joc de l’ espai escènic.

9 i 10 de juny. Dissabte de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores i diumenge de 10 a 14 h (12 hores)

Preu: 120 € + 6 € assegurança


Xavier Albertí | Per a què serveix el teatre?

Xavier Albertí, director escènic, actor, dramaturg, compositor, gestor cultural i pedagog. Ha dirigit 76 espectacles dels que se'n desprèn la seva militància a favor del teatre contemporani i la reivindicació d'un teatre musical.

Curs a l'entorn que les funcions que la societat contemporània atorga a les arts escèniques analitzades tant des d'un punt de vista creatiu, com sociològic o de gestió.

 16 de juny. Dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20 h (8 hores)
                                              
 Preu: 90 € + 6 € assegurança


Paco Azorín | Escenografia i procés de creació

Paco Azorín, escenògraf format a l’Institut del Teatre (1992-1996). Ha fet més de 150 escenografies per a òpera, dansa, teatre i musical, amb directors com Lluís Pasqual, Carme Portaceli o Sergi Belbel.

Explicació dels diferents camins per arribar al projecte final d’una escenografia, a partir dels exemples de la pròpia carrera, així com dels escenògrafs més rellevants del panorama europeu actual.

23 i 24 de juny. Dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20 h i diumenge de 10 a 14 h (12 hores)

Preu: 135 € + 6 € assegurança


Pep Armengol | L’audició per a cine i televisió

Pep Armengol, director de càsting de pel·lícules com Pa negre d’Agustí Villaronga, Vicky Cristina Barcelona de Woody Allen, The cold light of day de Mabrouk El Mechri, Los Pelayo d’Eduard Cortes… I projectes de televisió com Barcelona Ciutat Neutral, 23F: el día más difícil del Rey, Les veus del Pamano, etc. Actualment prepara les pel·lícules Tasting Menu, Crónica de otro Confin, Sol, Gent del Bosc… I en televisió con La Riera, Cenizas…
Taller dirigit a actors professionals i a estudiants de nivell avançat que necessiten aprofundir de forma ràpida en tots els aspectes del càsting per a cine i televisió. Per els que són nous davant de las càmeres i  per tots aquells que necessiten millorar les seves habilitats en les audicions.
30 de juny i 1 de juliol. Dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20 h i diumenge de 10 a 14 h ( 12 hores)

Preu: 135 € + 6 € assegurança


Marta Carrasco | Que nos quiten lo bailao

Marta Carrasco, Creadora escènica, intèrpret, ballarina, coreògrafa, directora, pedagoga teatral. Després d’una trajectòria a diverses companyies de dansa, l’any 1995 crea el seu primer solo de dansa-teatre, Aiguardent, un espectacle sobre la solitud humana, l’abisme de l’alcoholisme, la fragilitat i la debilitat humana. La seva darrera creació, la novena, és l’espectacle No sé si..., que es va estrenar l’octubre del 2011. Entre els múltiples premis rebuts, ha estat Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya (2005), Premi Ciutat de Barcelona (2007) i Premi Serra d’Or de la Crítica Teatral (2007).

“Compartirem uns dies amb el que jo sé i amb el que sabeu vosaltres. Jo no sóc professora; no ensenyo. Comparteixo. Tot el que us ensenyaré no sabeu que ja ho sabeu. No és un taller: és de nou un temps compartit per experimentar el que pot donar de sí el cos, l'expressivitat. La dansa? El teatre? Què és això? Què és aquesta barreja? Que li posin el nom que vulguin. Jo només vinc a viure i a experimentar amb vosaltres la meva veritat —n’ hi ha tantes com persones hi ha al món. Aquí esperem qui s'hi atreveixi. No fa falta que siguis un gran ballarí ni un gran actor ni un gran res. Només cal que estiguis disposat a no pensar i a posar-te a les meves mans. Només unes hores. La resta: serà cosa nostra...”

7 i 8 de juliol. Dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20 h i diumenge de 10 a 14 h (12 hores)

Preu: 130 € + 6 € assegurança

David Plana | Introducció a la dramatúrgia

David Plana, autor de teatre i guionista de televisió. Ha escrit, entre d’altres, les obres Mala sang, La dona incompleta, Dia de partit... Ha participat en la creació de guions per a diferents sèries de televisió. Actualment és director argumental i creador de la sèrie La Riera de tv3.

Curs teòric i pràctic al voltant de la creació de textos per al teatre.

14 de juliol. Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h (8 hores)

Preu: 80 € + 6 € assegurança


 Mag Lari | Tècniques d’il·lusionisme aplicades a l’escena
Mag Lari, va iniciar-se a la màgia professional l’any 1994. Dos premis marquen la seva trajectòria: l’any 1995 aconsegueix el primer premi nacional de màgia còmica, la qual cosa el porta a actuar a França, Suïssa, Portugal i Japó i l’any 2002 guanya el premi al millor espectacle de sala de la Fira de Teatre de Tàrrega amb l’espectacle Estrelles de la Màgia. Ha protagonitzat diversos programes de màgia a TV3, col·labora habitualment a Buenafuente, als Matins de Catalunya Radio amb Manel Fuentes i publica regularment un còmic de màgia a la revista Cavall fort. El Mag Lari és premi ARC a les arts escèniques i premi Butaca per Secrets
Seminari sobre la  desaparició de l’intèrpret de l’escenari, la manipulació d’objectes i efectes especials i el que es veu i el que no es veu. 

21 i 22 de juliol. Dissabte i diumenge de 10 a 14 h  (8 hores)

Preu: 115 € + 6 € assegurança


Carles Santos | Teatre total
Carles Santos, moltes satisfaccions amb música i sense música
Curs sobre la satisfacció i la insatisfacció intermitent.

28 de juliol. Dissabte i diumenge de 10 a 14 h (4 hores)

Preu: 95 € + 6 € assegurança



Andres Corchero | Un cos intel·ligent i creatiu

Andrés Corchero és ballarí, coreògraf i il·luminador. Premi Nacional de Dansa de Catalunya 2003. Des de 1988 desenvolupa per tot el món el sistema anomenat ‘Body Weather’ creat pel coreògraf japonès de Dansa Butoh Min Tanaka.

Treball de revisió del cos habitual i de les seves estructures mentals per tal de desenvolupar la imaginació pròpia. Entendre el nostre cos i el nostre moviment: Com ens movem? Què és la quietud? Què produeix el nostre moviment? Es pot llegir un cos? Es pot escriure amb el cos?

Del 23 al 27 de juliol. De dilluns a divendres de 10 a 14 i de 15 a 17 h (30 hores)

Preu: 505 € + 6 € assegurança


Matriculació

Institut del Teatre - Centre de Vic
Carrer Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
Tel. 93 885 44 67

De dilluns a dijous de 10 a 12.30 h i de 15 a 18 h. Divendres de 10 a 14.30 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada