dissabte, 2 de juny del 2012

50 nens i nenes ofereixen un concert de cant coral el diumenge 3 de juny a Tarragona

La cantata infantil serà interpretada per un grup de 50 nens cantants, músics i una narradora del conte que interpretaran a la Ciber@ula de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. El concert es durà a terme diumenge que ve, 3 de juny, a les 11.30 hores, i és obert a pacients, familiars i públic en general. L’entrada és gratuïta però es demana als assistents que col•laborin portant un llibre o una joguina per als nens ingressats.

El Cor Ciutat de Tarragona neix l’any 1983 per iniciativa d’un grup de tarragonins vinculats a la cultura musical, i sota els auspicis de l’Ajuntament de la ciutat. La formació musical fomenta la pràctica coral a la ciutat, raó per la qual ha aixoplugat sota el seu patrocini i dins de l’Associació Cor Ciutat de Tarragona diverses agrupacions com el cor infantil Els Rossinyols, el Jove Cor de Tarragona i el Cor Adagio, amb l’ambició de projectar la seva activitat als ciutadans tarragonins.

Cada any organitza les sessions Juguem Cantant dirigides a infants i adolescents per les moltes possibilitats que té d'introduir-los en el gust per a la bellesa, especialment la de la música i, finalment, en el gust per col·laborar amb altres infants.

La cantata ‘La ciutat i la lluna’ va ser encarregada pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya per ser cantada en la celebració del 30è Juguem Cantant. El text de la peça és de Rafel Simó i la música de Poire Vallvé. L’Associació Cor Ciutat de Tarragona, amb els nens i nenes de les corals Els Rossinyols de Tarragona, Guillem Fortuny de Cambrils i Cantarelus de la Riera de Gaià -així com les seves directores, els músics i directora convidada, la narradora i l’equip de producció, pares i mares, amb la complicitat de l’Hospital Joan XXIII- volen donar a la població infantil una estona d’esbarjo musical mitjançant el cant coral.

‘La ciutat i la lluna’ parla d’una de les contradiccions que s’arrosseguen en molts racons de les nostres ciutats i pobles: la convivència entre la diversitat i la soledat. La cantata presenta uns menuts que, pel fet de ser nous al veïnat, se senten sols. L’aparició d’unes pedres extraordinàries i misterioses, i la topada amb una sèrie de personatges del barri, faran que els petits es trobin i facin colla, sota la mirada còmplice de la lluna.

Notícies - Fitxa noticies [HJ23]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada