dimecres, 30 de novembre del 2011

Teatre de Ponent programa videoart i obres infantils a la nova temporada

Amplia fronteres i acull 14 espectacles de 6 comunitats autònomes de l'Estat

Imatges d'algunes de les obres de la nova temporada. Foto: Teatre de Ponent

El Teatre de Ponent de Granollers va presentar aquest dilluns els espectacles que configuren la programació de la nova temporada, que s'inicia aquest desembre i finalitza el 26 de febrer. Al llarg d'aquests tres mesos la sala oferirà al públic una selecció de més de 14 obres dissenyades i interpretades per companyies procedents d'arreu de l'Estat espanyol. Entre elles s'hi pot trobar la Cia. La pavana, de València, la Cia. Teatro del Gato de Màlaga o la Tartana Teatro de Madrid. El Teatre granollerí proposa així un seguit d'obres de temàtica variada i sorprenent on s'hi poden trobar 4 peces dirigides als infants, un teatre debat per a joves, un espectacle de dansa i videocreació i 3 espectacles centrats en la memòria històrica, entre molts altres.

La nova temporada s'estrena aquest dissabte 3 de desembre amb l'obra I ara què?, de la Cia. TEE (Teatre en l'Educació), dirigida al públic jove i que vol aprofundir en la relació que hi ha entre les decisions i errors dels passat i l'efecte que poden tenir aquests en la vida de qualsevol. Aquest nou format d'obra teatral també es podrà veure a la sala el diumenge 4, amb l'obra KDM X AKBA PTÓ?, una reflexió profunda sobre la incapacitat que poden tenir molts joves a l'hora d'expressar els seus sentiments, i que provoca, irremeiablement, malentesos.

Protagonisme del teatre per a infants
Teatre de Ponent programa enguany també 4 obres dirigides al públic infantil on s'hi poden trobar títols com Monstruos en la maleta, on dos monstres es discuteixen per convertir-se en conta contes; Ploma de Pingüí, la història de dos d'aquests animals que viuen dins un zoo i volen tenir una família; El planeta Lares o Dulce de Leche, on la cuina serveix d'excusa per exaltar els cinc sentits. Els nens que ho vulguin, podran accedir al Teatre pagant l'import equivalent a la seva edat per entrada.

Un altre de les novetats de la temporada serà l'espectacle de dansa i videocreació Ul/Inmerita Solitudo, dirigida per Roberto G. Alonso i dedicada a explorar la conducta humana quan s'exclou allò diferent. Un joc cruel de poder, on s'utilitzarà el patiment aliè, l’escarni i l’enfonsament moral de l'individu.

Al llarg d'aquest tres mesos el teatre no oblida tampoc la història més recent del nostre país i allotjarà entre les seves parets 3 obres dedicades al record de la memòria històrica. Història robada i Una jornada particular ens faran reviure el moviment republicà del s.XIX, i la presencia del nazisme a l'espanya de Franco. Adiós, mi Espanya, proposa un fascinant espectacle entre la memòria documental dels emigrats espanyols a Sud-Amèrica a principis del segle XX tot barrejant el llenguatge propi del teatre i el documental a través de l'audiovisual. Finalment, els espectadors podran gaudir de les comèdies Manual de Bricolaje i Buenos Aires , i els drames El mapa no és el territorio i Miracle a la casa negra ; aquests últim, una reposició de la companyia de la casa: Quatre per Quatre.

Acompanyant la programació es podrà veure també a l'entrada del teatre l'exposició fotogràfica Desert d'Arizona, de les obres de Vicenç Lafebre i Castells, organitzada amb a col·laboració de la columnista de VallèsOriental.com Núria Pujolàs.

VallèsOriental.com: Teatre de Ponent programa videoart i obres infantils a la nova temporada

1 comentari: