dijous, 17 de novembre del 2011

La Cultura Popular i Tradicional, la Gastronomia, el Circ i la Creativitat i Innovació s’incorporen als Premis Ciutat de Barcelona | Barcelona Cultura


Els premis que convoca anualment l’Ajuntament comptaran amb quatre noves categories en la seva propera edició.
14.11.2011
El Consell de la Cultura de Barcelona ha incorporat quatre noves categories dedicades a la Cultura Popular i Tradicional, la Gastronomia, el Circ i la Creativitat i Innovació als Premis Ciutat de Barcelona, que anualment convoca l’Ajuntament de la ciutat.
Aquestes categories s’afegeixen a les existents de Teatre, Dansa, Arts Visuals, Audiovisuals, Música, Traducció en Llengua Catalana, Literatura en Llengua Catalana, Literatura en Llengua Castellana, Mitjans de Comunicació, Agustí Duran i Sanpere d'Història de Barcelona, Disseny, Arquitectura i Urbanisme, Investigació Científica, Assaig, Educació i Projecció Internacional de la Ciutat de Barcelona.
Per Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació del consistori barceloní, la incorporació de les noves categories implica “un reconeixement explícit del treball que molts col·lectius i associacions fan per mantenir viva la cultura popular i tradicional d’aquesta ciutat”.
L'Ajuntament de Barcelona convoca els Premis Ciutat de Barcelona amb l'objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions que les promouen o les produeixen. Les obres guardonades han de contribuir al desenvolupament del fet cultural i han d'estar integrades en el teixit ciutadà en el qual participen els creadors, les associacions, les institucions públiques i les indústries culturals.
Entre els nous premis, el dedicat al Circ s'atorgarà a una obra de circ estrenada durant l'any 2011 i/o representada a Barcelona dins el mateix any. Per la seva banda, el premi de Cultura Popular i Tradicional recaurà en una obra de creació, recerca, publicació, producció, esdeveniment o projecte col·lectiu en l’àmbit de la cultura popular i tradicional realitzat, estrenat, publicat, editat o presentat a Barcelona per una persona, grup, col·lectiu, entitat o coordinadora o federació d’entitats durant l’any 2011.
El premi de Gastronomia s’atorgarà a una creació o producció culinària, publicació, iniciativa empresarial o de recerca en l’àmbit de la gastronomia realitzada a Barcelona durant l’any 2011. I el premi de Creativitat i Innovació es concedirà a una persona, empresa, entitat o institució que hagi destacat al llarg de l’any 2011 a la ciutat de Barcelona per la seva activitat creativa o innovadora en el camp de la investigació, la producció o la difusió cultural, incloent àmbits tan diversos com la tecnologia, la formació, la gestió o les formes de treball col·lectiu.
L’acte de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2011 tindrà lloc el 13 febrer de 2012, al Saló de Cent.


La Cultura Popular i Tradicional, la Gastronomia, el Circ i la Creativitat i Innovació s’incorporen als Premis Ciutat de Barcelona | Barcelona Cultura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada