dilluns, 23 d’abril del 2012

VALORACIÓ: 23 MOSTRA D'IGUALADA 2012

La Mostra d’Igualada tanca la 23a edició amb 26.000 espectadors, mantenint les xifres d’assistència

Crònica de l'equip de premsa de la Mostra d'Igualada.
    La vessant professional de la fira de teatre infantil i juvenil també ha tancat amb una valoració molt positiva i amb mig miler de programadors acreditats, en la línia de l’edició anterior

    La Mostra d’Igualada – 23a Fira de teatre infantil i juvenil tanca portes avui a la tarda mantenint la tendència de les darreres edicions pel que fa a públic i amb una valoració molt positiva respecte al vessant professional de la fira. Landri El Rumbero ha posat, a partir de les 19 hores, el punt i final a l’edició d’enguany de La Mostra.

    Així doncs, de dijous a diumenge 26.000 espectadors han gaudit dels 61 espectacles i les 118 representacions per a tots els públics de La Mostra d’Igualada. Pel que fa als espectacles de sala de la programació oficial, 37 de 63 han penjat el cartell d’exhaurides les localitats, el que suposa gairebé un 60% del total. S’ha ocupat el 74% de l’aforament disponible, igual que en l’edició anterior de La Mostra.

    Pel que fa als espectacles de carrer, cal destacar la bona rebuda de l’espai d’actuació instal·lat, per primera vegada, a la plaça Catarineu i la consolidació d’espais ja habituals de La Mostra d’Igualada com l’espai Tot Circ, ubicat a la plaça de Cal Font, o les places de l’Ajuntament o Pius XII on nombroses persones s’hi han aplegat per veure les representacions que allí s’hi han fet.

    Pel gerent de La Mostra d’Igualada, Òscar Balcells, “en el context actual, que es mantingui l’assistència de públic i de professionals és molt positiu, perquè demostra l’interès en l’oferta cultural que proposa La Mostra d’Igualada, i també que els espectacles familiars continuen sent una demanda a l’alça”.

    Pel que fa a la vessant professional de La Mostra d’Igualada, cal remarcar la intensa activitat que s’ha viscut a La Llotja professional, on els prop de 500 programadors acreditats han pogut conèixer propostes de companyies, distribuidores i empreses del sector de les arts escèniques per a tots els públics. El gerent de La Mostra d’Igualada remarca que “s’ha generat un bon entorn per tal que els programadors puguin conèixer les propostes dels expositors de La Llotja i les sensacions sobre la feina feta aquests dies pels diversos professionals són bones”. En aquest sentit, cal destacar el nou format de presentacions a La Llotja que ha permés donar a conèixer més de mitja dotzena de propostes.

    Pel que fa a les activitats paral·leles organitzades per als professionals, cal destacar l’èxit de la jornada “Teatre familiar: representant el present” que es va celebrar dijous al matí, la taula rodona “Cooperació internacional o protecció dels territoris?” amb els directors artístics de festivals d’arts escèniques de França, Alemanya i Madrid, i la trobada entre els sectors editorial i de les arts escèniques per a infants i joves que, per primera vegada, reflexionaven conjuntament sobre la creació de sinergies entre els dos sectors.

    Punt i a part mereix el 3er Mercat de projectes d’espectacles, una iniciativa ja consolidada a La Mostra d’Igualada que pretén possibilitar la producció de projectes escènics professionals per a tots els públics. Així doncs, es van presentar sis nous projectes. Cal remarcar que del Mercat celebrat l’any passat, dos dels projectes presentats –Simplicíssimus de Roberto G. Alonso i Llepafils de Teatre al Detall- s’han vist a la fira d’enguany. Des de l’organització de La Mostra es valora molt positivament aquest Mercat que facilita tirar endavant produccions de qualitat amb recursos, que tot sovint no són tangibles, però que faciliten a les companyies que presenten els projectes posar en escena les seves propostes.

    La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil
    La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics del territori de parla catalana. Està concebuda com un mercat d’espectacles al servei de companyies i programadors, esdevenint un punt de trobada del sector, una plataforma de difusió i una gran festa de les arts escèniques per al públic familiar. La 23a edició de La Mostra es durà a terme del 19 al 22 d’abril de 2012 a Igualada, està organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals, i l’Ajuntament d’Igualada, i compta amb la col·laboració de l’Obra Social de CatalunyaCaixa.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada